Πλήθος «γαλαζοαίματων» καταφτάνει από το μεσημέρι της Κυριακής 15/1 για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, λίγα μέτρα από τη Μητρόπολη όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί το λαϊκό προσκύνημα και η εξόδιος ακολουθία, καταφτάνουν μέλη των βασιλικών οίκων.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα παιδιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο και Νικόλαο, καθώς και τα εγγόνια του να εισέρχονται στο γνωστό ξενοδοχείο.

Ο Παύλος και ο Νικόλαος:

Τα εγγόνια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου:

Ακόμα, το απόγευμα της Κυριακής, έφτασε ο ανιψιός του τέως βασιλιά, βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας με τη σύζυγό του Λετίθια.

Βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας-Βασιλίσσα Σίλβια της Σουηδίας

 

Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας

Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας-Πρίγκιπας Αλέξανδρος

Στις 20.00, παρατέθηκε δείπνο από την οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο.

Η λίστα με τους επισήμους που θα δώσουν το παρών

 

O Βασιλιάς Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, η βασιλομήτων Σοφία και ο επίτημος Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και οι Ινφάντες Έλενα και Χριστίνα με τους συζύγους τους.

Από τον βασιλικό οίκο της Δανίας, αναμένεται η βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Μαργαρίτας, ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη. Από τη Σουηδία, ο βασιλιάς Κάρολος 16ος Γουστάυος, η βασίλισσα Σίλβια και η πριγκίπισσα Βικτωρία. Από τον βασιλικό οίκο της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η Βασίλισσα Μαξίμα και η βασιλομήτωρ Βεατρίκη. Από το Βέλγιο, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη.

Ακόμα, από το Μονακό, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ο 2ος και η πριγκίπισσα Καρολίνα, ενώ από τη Νορβηγία, ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον με τη σύζυγό του Μέτε Μάριτ. Από το Λουξεμβούργο, ο Μέγας Δούκας Ερρίκος, από τη Βουλγαρία ο πρώην βασιλιάς Συμεών ο Β’, από τη Σερβία, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη, ενώ από τη Ρουμανία ο πρίγκιπας Ραντού. Από την Ιορδανία, η πριγκίπισσα Σαρβάθ Αλ Χασάν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπήσει η βασίλισσα Άννα ενώ πηγές από το Μπάγχιγμαμ διαψεύδουν στον ΑΝΤ1 την άφιξη του πρίγκιπια Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Τη λίστα των επισήμων, συμπληρώνουν 50 Έλληνες προσκεκλημένοι, φίλοι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

φωτογραφίες: NDP

Περισσότερα Εδω