Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε σήμερα στην κηδεία του πιλότου Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι Δράμας. Οι γονείς, η σύντροφός του, φίλοι και συνάδελφοί του τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε «Αθάνατος» και η μητέρα του μονολογούσε διαρκώς λέγοντας: «ψηλά, ψηλά». Λύγισε ο πατέρας του Σμηναγού όταν του επιδόθηκε η σημαία και το ξίφος.

«Ράγισαν» καρδιές με τον επικήδειο του στενού του φίλου κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας.

«Αυτό τον πόνο που βιώνουμε σήμερα εδώ οι γονείς σου, οι συνάδελφοί σου, οι φίλοι σου. Θλιβερό άγγιγμα του θανάτου σε πότισε με απέραντη θλίψη και απέραντο πόνο τις καρδιές της οικογένειάς σου και των συναδέλφων σου στην πολεμική αεροπορία. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σου στάθηκες κοντά σε όλους ως θαυμάσιος άνθρωπος, άξιος συνάδελφος και συνεργάτης, υπηρετώντας άοκνα την πολεμική αεροπορία  και τις ένοπλες δυνάμεις ενώ παράλληλα ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους αγαπημένους σου γονείς.

Τη θύμισή σου δεν είναι δυνατόν να την αποχωριστούν ούτε οι  λατρεμένοι σου γονείς, ούτε οι συνάδελφοί σου στην 117 Πτέρυγα Μάχης. Για τον λόγο αυτό η οικογένειά σου και τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας θα σε διαφυλάττουν πάντοτε στη μνήμη τους, ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες πιλότους, αισθανόμενοι ειλικρινή αγάπη που ο χρόνος δεν θα σβήσει…».

Δες το βίντεο από τον Alpha:

Περισσότερα Εδω