Συστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν τους ντόπιους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων και Επιμελητήριο Λάρισας, έδωσαν όλη τους την στήριξη για να πραγματοποιηθεί η έκθεση «Κερνάμε Λάρισα» που εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Μια έκθεση με ντόπια εδέσματα και γενικότερα προϊόντα τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι Λαρισαίοι και οι επισκέπτες της πόλης μέχρι και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Το Επιμελητήριο Λάρισας συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις του, διοργανώνει την έκθεση «Κερνάμε Λάρισα» με σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα του Νομού μας τα οποία είναι υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερης ταυτότητας. Αποτελεί ευκαιρία άμεσης προβολής της τοπικής αγοράς και σημείο συνάντησης και γευσιγνωσίας. Μια ευκαιρία να επανασυστηθούμε με τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τοπικών προϊόντων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε: «35 Λαρισαίοι εκθέτες τοπικών προϊόντων. Αυτή η έκθεση δίνει την ευκαιρία σε όλους να γνωριστούν με τα λαρισαϊκά προϊόντα. Χρειαζόμαστε τα θεσσαλικά προϊόντα να πάρουν προστιθέμενη αξία».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θάνος Αδαμόπουλος, τόνισε: «Ως δημοτική αρχή στηρίξουμε αυτή την δράση που είναι σημαντική πρωτοβουλία καθώς βοηθάει τις τοπικές επιχειρήσεις».

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κα Ρένα Καραλαριώτου, σημείωσε: « Η σημερινή έκθεση είναι μια σημαντική ευκαιρία να στηρίξουμε τους ντόπιους παραγωγούς, Καλώ όλους τους Λαρισαίους να προτιμήσου τα τοπικά προϊόντα».

Στην έκθεση «Κερνάμε Λάρισα», που αναπτύσσεται ως μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, συμμετέχουν 38 Παραγωγοί από τη Π.Ε. Λάρισας οι οποίοι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα ιδιαίτερα προϊόντα τους.

Η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό για τρεις συνεχόμενες
μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή από τις 17:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ. και το
Σαββατοκύριακο από τις 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και από τις 17:00 μ.μ. έως τις 22:00 μ.μ.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής από πλευράς Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαλέξης, τόνισε πως στόχος είναι να μεταφερθεί το μήνυμα ότι τα τοπικά προϊόντα πρέπει να προτιμώνται από εμάς τους ίδιους τους Λαρισαίους.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω