Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του περιβόητου παραλιακού άξονα, που θα συνδέει του νομούς Λάρισας και Μαγνησίας και συγκεκριμένα τον Ρακοπόταμο με την περιοχή Κεραμίδι.

Η διαμόρφωση του οδοστρώματος προχωρά δίχως ιδιαίτερες καθυστερήσεις, καθώς, όπως τονίζει στο onlarissa.gr η χωρική αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Μαρία Γαλλιού, «πλην των πλημμυρικών φαινομένων, δεν προέκυψαν άλλα ζητήματα». Σχετικά με την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, η ίδια υπογραμμίζει πως «ο συμβατικός χρόνος αποπεράτωσής του είναι μέχρι τέλους Ιουνίου του τρέχοντος έτους (2024). Αν υπάρξει κάποια παράταση θα φανεί τότε».

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται πως αυτό προβλέπει: κατασκευή κύριας οδού μήκους 12,10 χιλιομέτρων περίπου, κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Κεραμιδίου (μορφής «ταυ»), κατασκευή ισόπεδου κόμβου Σκλήθρου (μορφής «ταυ»), αποκατάσταση των αγροτικών και δασικών οδών που συμβάλλουν στην κύρια οδό, όπως και κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων και τοίχων αντιστήριξης.

Ν.Σ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω