Τέλος στο… τέλος για τα αδέσποτα έβαλε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας.

Όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος το ζήτημα θα επανέλθει όταν ολοκληρωθεί το διαδημοτικό καταφύγιο. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας ήταν ξεκάθαρη καθώς από τη στιγμή που δεν υπήρχε άδεια για το υπάρχον καταφύγιο δεν μπορούσε να υπάρχει τέλος. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα που λάμβανε από το τέλος θα τα διαθέσει πάλι για στειρώσεις , τροφές κλπ. μέσω των τακτικών εσόδων. Σύμφωνα με τον κ. Τσιάκο η κατάργηση θα ισχύει μέχρι να γίνει το διαδημοτικό καταφύγιο και το ζήτημα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πολύ σύντομα, τόνισε, θα ανακοινωθεί το μέρος που θα γίνει.
Στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων:
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων της, διερεύνησε την δυνατότητα εύρεσης λύσης για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ταλαιπωρεί όλους τους δήμους της χώρας. Την 25η Οκτωβρίου του έτους 2019, εισηγηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την δημιουργία και συμμετοχή μας στον Σύνδεσμο με την επωνυμία “Σύνδεσμος Δήμων Π.Ε. Καρδίτσας (ΣΥ.ΛΗ.Π.Ε.Κ.)”, με έδρα το Δήμο Καρδίτσας και σκοπό την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, που αφορά στην “Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς” και την ταυτόχρονη έγκριση του καταστατικού του συνδέσμου, Καρδίτσας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και κάθε δικαιούχος θα έχει δικαίωμα μιας μόνο αίτησης, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης στο ποσό των 300.000 ευρώ.
Προβήκαμε στην παραπάνω εισήγηση δημιουργίας “Διαδημοτικού Συνδέσμου”, προκειμένου να επιτύχουμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, καθόσον σε περίπτωση Συνδέσμου Δήμων το ποσό της χρηματοδότησης πολλαπλασιάζεται με το πλήθος των δήμων που συμμετέχουν στον Διαδημοτικό Σύνδεσμο.
Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα στην πόλη μας δεν υπάρχει εγκεκριμένο καταφύγιο ζώων, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να εργαστούμε για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, με την δημιουργία καταφυγίου με έδρα την Καρδίτσα. Το καταφύγιο θα λειτουργεί νόμιμα και σύμφωνα με την νομοθεσία περί προστασίας των ζώων.

Φιλοζωικός Ομιλος: Να μείνει το τέλος
Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας έκανε και ο αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας κ. Μισσας. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ας μείνει το τέλος. Ο κόσμος δεν έχει φέρει αντίρρηση. Είναι 2,40 ευρώ το χρόνο, αμελητέο ποσό. Ο Δήμος να βάλει τα χρήματα μαζί με το τέλος για να στειρωθούν περισσότερα ζώα, πιο γρήγορα και να στειρώσει ιδιόκτητα ζώα στις ευπαθείς ομάδες. Στα χωριά είναι πολλά ζώα, ιδιόκτητα, που γεννάνε ελεύθερα.»

 

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω