Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάς επισημαίνονται τα εξής:

“Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να καλύψει τις ανάγκες του δήμου σε προσωπικό, που αντικειμενικά λείπει, μέσω γραφείου επινοικίασης εργαζόμενων αποτελεί πράξη καταδικαστέα.

Για άλλη μια φορά ο δήμος Αγιάς, όπως και το σύνολο των τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, πρωτοστατεί στην καθιέρωση και νομιμοποίηση των πιο ακραίων αντεργατικών νομοθετικών ρυθμίσεων του αστικού κράτους στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία στρατηγική που αποσκοπεί στην εξασφάλιση φθηνής, χωρίς δικαιώματα και εξασφαλίσεις, εργατικής δύναμης προς όφελος της κερδοφορίας των εργοδοτών σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Τα γραφεία επινοικίασης εργαζόμενων αποτελούν τους σύγχρονους δουλεμπορικούς μεσάζοντες προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με αμοιβές που καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις ειδικότητες και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκχωρώντας τους σε εργοδότες έναντι αμοιβής. Κάτι σαν φθηνό εμπόρευμα, αντικείμενο ή μηχάνημα.

Δεν έχασε όμως την ευκαιρία η παράταξη της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο, να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Όπως ομόφωνα ψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας εκχωρώντας τη σε εργολάβο έτσι και τώρα στάθηκε στο γεγονός εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της μόνο ως προς τον προεκλογικό χαρακτήρα των προσλήψεων χωρίς να ασχολείται με τον βαθύτατα αντεργατικό-αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτού ως προς τις εργασιακές σχέσεις.

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ταυτίζονται στρατηγικά τόσο οι παρατάξεις όσο και τα κόμματα από τα οποία υποστηρίζονται (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ_ΠΑΣΟΚ) με τις πολιτικές κερδοφορίας του κεφαλαίου και τσακίσματος των λαϊκών συμφερόντων.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο Ελληνικός λαός γενικότερα δεν έχουν να προσμένουν τίποτα από αυτούς παρά μόνο επιδείνωση των ήδη ισοπεδωμένων συμφερόντων του.

Μόνη διέξοδος για τον λαό αποτελεί η οργανωμένη πάλη μέσα από τους φορείς του για να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου σε προσωπικό με σταθερή εργασία, αμοιβές με συλλογικές συμβάσεις που εξασφαλίζουν την εκπλήρωση των σύγχρονων αναγκών και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και τα κατά τόπους ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπέιρωσησ τόσο σε καθημερινούς αγώνες όσο και εκλογικά για να ανοίξει ο δρόμος σε μια νέα προοπτική.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω