Μοιράσου το αρθρο!

Σε μονοετή φυλάκιση με τριετή αναστολή και αίτημα εφέσεως καταδικάστηκε ένας 41χρονος Βολιώτης για υπεξαίρεση από σούπερ μάρκετ.

Για υπεξαίρεση ποσού 268,67 ευρώ κρίθηκε ένοχος προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 41χρονος διαχειριστής σε σούπερ μάρκετ στη Ν. Ιωνία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και έφεση και χρηματική ποινή 100 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ τη μονάδα (100 ευρώ).

Ο 41χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση, καθώς η υπεξαίρεση του παραπάνω ποσού φέρεται να έγινε το χρονικό διάστημα από 16 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Ιουνίου του 2019…

Δηλαδή ο 41χρονος κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε 2,49 ευρώ την ημέρα, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο 41χρονος φέρεται να έχει απολυθεί από την εργασία του στο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο διαχειριστής «ενεργούσε με πρόθεση και όταν επιστρέφονταν προϊόντα από πελάτες, τα ακύρωνε λογιστικά και δεν τα παραλάμβανε ούτε επέστρεφε τα χρήματα, ιδιοποιούμενος το τίμημα».

Στη δίκη φέρονται να κατέθεσαν δύο εκπρόσωποι της εταιρίας του σούπερ μάρκετ, οι οποίοι εξήγησαν πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση και φέρεται να κατέθεσαν ότι παρακολουθούνται μέσω κλειστού κυκλώματος όλες οι δραστηριότητες στα καταστήματα της εταιρίας από τα κεντρικά στο εξωτερικό… Από την πλευρά του ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την υπεξαίρεση και ότι πήρε χρήματα και ό,τι έκανε, το έκανε για λογιστική τακτοποίηση. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως μια εταιρία κατήγγειλε και έστειλε στο εδώλιο του κατηγορούμενου στέλεχός της, για μόλις 268,67 ευρώ.

Περισσότερα Εδω