Συνεχίζουν τις καταγγελίες οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για κάποια ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της μεταφοράς των πολιτών με τα τρένα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, Παναγιώτης Κοντογιάννης, σχολιάζοντας τις αναφορές για διαρροή στη γραμμή 3 του μετρό, την καινούργια γραμμή που φτιάχτηκε στον Πειραιά, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι βιάστηκαν να κάνουν εγκαίνια και να κόψουν κορδέλες. “Τα συστήματα που έχουν εγκαταστήσει κάτω έχουν εμφανίσει από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας πρόβλημα. Το δεύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν στελεχώθηκαν επαρκώς οι σταθμοί με προσωπικό. Προσπαθούμε με 850 άτομα οργανικά κενά να στελεχώσουμε τρεις παραπάνω σταθμούς χωρίς παραπάνω συρμούς, χωρίς παραπάνω ανθρώπους. Όλα αυτά είναι δύσκολα“.

Από πλευράς του ο Δημήτρης Γουρτής, μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, αναφέρθηκε στις επισημάνεις που έχουν γίνει για τον σταθμό στην Ομόνοια. “Στην Ομόνοια έχουμε αναφορά από τους σταθμάρχες ότι δεν λειτουργεί ο εξαερισμός. Έχουν κάνει ήδη αρκετές αναφορές και η διοίκηση επιμένει ότι λειτουργούν” τόνισε.

Επισήμανε δε ότι το κύριο πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί είναι οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στη ΣΤΑΣΥ. “Είναι ένα κυρίαρχο κατ εμένα πρόβλημα, διότι όσο περνά ο καιρός το προσωπικό γερνάει, κουράζεται και αυτό το πράγμα αυξάνει τις πιθανότητες να έχουμε κάποιο συμβάν. Επίσης δεν έχουν γίνει εκπαιδεύσεις για εκκένωση συρμών και σταθμών σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών” πρόσθεσε.

Εγώ προσωπικά έχω 20 χρόνια που είμαι οδηγός. Δεν έχω κάνει καμία άσκηση για να καταλάβετε, για να πάρετε μια τάξη μεγέθους. Μία φορά μου έχουν δείξει τις εξόδους κινδύνου όταν πρωτοδιορίστηκα και έκτοτε δεν έχει γίνει κάτι άλλο και να σκεφτούμε ότι έχει αποχωρήσει προσωπικό που ενδεχομένως να είχε κάποιες γνώσεις. Έχουν έρθει κάποιοι λίγοι, πολύ λίγοι καινούργιοι συνάδελφοι, οι οποίοι δεν γνωρίζω αν έχουν εκπαιδευτεί σε τέτοια ζητήματα εκκενώσεων κλπ” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω