Μοιράσου το αρθρο!

Σε πανηγυρικό, αλλά και συγκινησιακό κλίμα κινήθηκαν τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης, όσο και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στον νικηφόρο προημιτελικό με την Κροατία Ιωσήφ Κόκκινος, στις δηλώσεις τους, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα της νίκης για την Εθνική μας ομάδα, ενόψει του αυριανού ημιτελικού (Παρασκευή 26/8 στις 20:30) με το Μαυροβούνιο, που θα κρίνει την είσοδο στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων (Κ16) στον Βόλο.

Η ψυχή των διεθνών μας «γύρισε» το παιχνίδι με την Κροατία και έδωσε στην Εθνική μας την πρόκριση στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Φώντα Λεμπέση που είπε: «Από την αρχή φαινόταν, από τη διαδικασία των αγώνων και τον τρόπο που ήταν στημένο το ταμπλό, ότι θα παίζαμε στα χιαστί με τους Κροάτες για την είσοδο στην τετράδα. Είχαμε μελετήσει αρκετά το ματς, αλλά το είχαν μελετήσει και εκείνοι εξίσου. Είμαστε δύο ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους, καταφέραμε, ωστόσο, να είμαστε εμείς οι νικητές και προχωράμε μέχρι το επόμενο.

Οσον αφορά το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, είναι εξίσου μια σημαντική δύναμη στο χώρο μας και πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχουμε ένα ματς αντίστοιχο, με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Θα διεκδικήσουν όπως και εμείς, την είσοδο στον τελικό, έχοντας τις ίδιες πιθανότητες. Εύχομαι να καταφέρουμε να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και ελπίζω να είμαστε οι νικητές. Βοηθάει ο κόσμος, πρέπει  να το παραδεχτούμε, ωστόσο δίνει και μια πίεση στα παιδιά, άθελά του, την οποία προσπαθούν να διαχειριστούν, συνεχώς. Ήταν συγκινητική η ώθηση που μας έδωσε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γυρίσουμε το ματς. Εύχομαι να έρθουν πάλι αύριο να μας συμπαρασταθούν και να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Η ψυχή των παιδιών σήμερα, που θέλανε την είσοδο στην 4άδα, γύρισε το παιχνίδι».

Ο Ιωσήφ Κόκκινος, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε ότι οι διεθνείς μας ονειρεύονταν την είσοδο στην 4άδα και τα κατάφεραν: «Μετά από πολλή αγωνία και προπόνηση, μετά από πολύ καιρό, ονειρευόμασταν και τα καταφέραμε. Με συνολική προσπάθεια, τα καταφέραμε. Αυτός ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο κίνητρο όλων των παιδιών, αλλά και για μένα προσωπικά, καθώς και οι άνθρωποι μπροστά στους οποίους παίζω, οι προπονητές μου στην Εθνική και στο συλλογό μου και οι δικοί μου άνθρωποι. Συνεχίζουμε, για την κορυφή”.

Οι διεθνείς πανηγύρισαν με την ψυχή τους, μαζί με τον κόσμο και στη συνέχεια δέχθηκαν συγχαρητήρια από τους επισήμους και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της FINA Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας.

Οι αγώνες διεξάγονται στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο Βόλου, στην πισίνα “Ι. Αντωνόπουλος” και στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας, αλλά και στη Λάρισα.

Περισσότερα Εδω