Ερώτηση με την κοινοβουλευτική διαδικασία, προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με θέμα την κατάργηση του περιοριστικού ορίου των 60 χιλιομέτρων μεταξύ μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων και του ξενοδοχείου διαμονής, στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, ειδικά για τους κατοίκους του Ν. Λάρισας οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel” αλλά και ταυτόχρονη αύξηση των διανυκτερεύσεων τους υπέβαλε στις 15/4/2024 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

«Οι κάτοικοι του Ν. Λάρισας βρέθηκαν αντιμέτωποι τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε με το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενo “Daniel”. Η καταστροφική θεομηνία έφερε τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες ξενοδόχους σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική αλλά και ψυχολογική κατάσταση.

Καθώς το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και προσφέρει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με μειωμένο εισόδημα να κάνουν διακοπές, στο πλαίσιο στήριξης των περιοχών αυτών, θα πρέπει να γίνει κατάργηση του περιοριστικού ορίου των 60 χιλιομέτρων μεταξύ της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου και του καταλύματος επιλογής και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις τους για να τονωθεί τουριστικά η πληγείσα Θεσσαλία»

Αυτά επισήμανε ο Χρήστος Καπετάνος απευθύνοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με στόχο την τόνωση της τουριστικής αγοράς στην Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω