Τα πτώματα δύο ακόμη μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρέθηκαν την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε οκτώ, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ανακοίνωσε η αστυνομία στην περιοχή Μοχόκ του Ακγουεσάν.

Τα πτώματα έξι ανθρώπων, που περιγράφονται ως μέλη δύο οικογενειών ρουμανικής και ινδιάνικης καταγωγής, βρέθηκαν την Πέμπτη σε μια ελώδη περιοχή του ποταμού Σεντ Λόρενς, που σχηματίζει τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ακγουεσάν, Σον Ντουλούντ, δήλωσε ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν έναν άνδρα, που αναγνωρίστηκε ως Κέισι Όουκς, 30 ετών, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά την Τετάρτη να οδηγεί μια βάρκα που βρέθηκε δίπλα στα πτώματα.

Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας εντόπισε τα δύο τελευταία πτώματα στο νερό.

«Συνολικά οκτώ πτώματα έχουν πλέον ανασυρθεί από τα νερά. Όλοι πιστεύεται ότι επιχειρούσαν παράνομη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Καναδά», δήλωσε ο Ντουλούντ.

Ένα παιδί που ανακαλύφθηκε την Παρασκευή ήταν Καναδός πολίτης και μέλος της ρουμανικής οικογένειας, δήλωσε ο Ντουλούντ. Ανασύρθηκε επίσης το πτώμα μιας ενήλικης γυναίκας που πιστεύεται ότι είναι υπήκοος Ινδίας.

Η περιοχή είναι γνωστή ως σημείο διέλευσης για τη διακίνηση ανθρώπων και λαθρεμπορίου λόγω της θέσης της. Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία του Ακγουεσάν ανέφερε αύξηση του λαθρεμπορίου ανθρώπων στην επικράτεια των Μοχόκ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοια τραγωδία στην κοινότητά μας. Είχαμε και άλλες απώλειες», δήλωσε ο Μεγάλος Αρχηγός Άμπραμ Μπένεντικτ του Συμβουλίου Μοχόκ του Ακγουεσάν.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω