Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα για τον κορονοϊό θα επανεξεταστούν στις 26 Ιανουαρίου ενώ τα νέα στοιχεία δείχνουν νέο αρνητικό ρεκόρ, ότι ένα στα 15 άτομα νοσούσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σχεδόν 3,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται ραγδαία πρόσθεσε με πάνω από 15.000 ασθενείς με Covid σε νοσοκομεία μόνο στην Αγγλία». «Η Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται ευρέως, με ορισμένα νοσοκομεία να δυσκολεύονται να το αντιμετωπίσουν» ωστόσο δεν πρόκειται να επιβληθεί λοκντάουν, «να κλείσουμε ξανά τη χώρα μας».

Την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 294.747 επιπλέον κρούσματα,
μια αύξηση 6,4% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και 334 θάνατοι, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη ήταν «η ταχύτερη που έχουμε δει ποτέ» και ότι οι ηλικιωμένοι και οι πιο ευάλωτοι επηρεάζονται πλέον.

Ο πρωθυπουργός επιπλέον ανακοίνωσε ότι οι διπλά εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρηση τους όταν έρχονται στην Αγγλία από στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής ούτε και θα πρέπει να απομονωθούν όσο περιμένουν το τεστ της δεύτερης ημέρας

Τα άτομα που βγαίνουν θετικά με ράπιντ τεστ δεν χρειάζεται να κάνουν επιπλέον και μοριακό αν δεν έχουν συμπτώματα. Όμως αν εκδηλώνουν συμπτώματα θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ και να απομονωθούν αν είναι θετικοί στον ιό. Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ στην Αγγλία από τις 11 Ιανουαρίου όπως στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ στη Σκωτία και την Ουαλία από την Πέμπτη.

Εντυπωσιακά είναι τα επίπεδα εμβολιασμού στην χώρα. Σχεδόν 52 εκατομμύρια άνθρωποι, το 90% από 12 ετών και άνω έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και το 83% και τις δυο ενώ μέχρι στιγμής, περισσότερες από 34 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις έχουν χορηγηθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο βασίλειο .

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω