Ο Σάββας Καμπερίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη διάθεση και την αφομοίωση όσων ζητούνται από τους παίκτες της Εθνικής Ανδρών.

Σε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας για τα πρώτα παιχνίδια των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο Σάββας Καμπερίδης θα βρίσκεται όρθιος στο ματς με τους Βρετανούς, καθώς ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, νόσησε από COVID–19.

«Το ενθαρρυντικό είναι ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται στο 100%.

Η απουσία του κόουτς Μανωλόπουλου λόγω της ασθένειάς του μετριάζεται κάπως γιατί και ο ίδιος είναι ενεργός, έστω κι από απόσταση.

Έχει σημαντικό μερίδιο σε ό,τι κάνουμε και παρά την απουσία του υπάρχει μια συνοχή που ελπίζουμε να βγει και στο γήπεδο», ανέφερε το μέλος του τεχνικού επιτελείου.

Σχετικά με τη Μεγάλη Βρετανία, πρώτη αντίπαλο της ελληνικής ομάδας, την Πέμπτη στο Νιούκαστλ (20:30), είπε: «Η Μεγάλη Βρετανία είναι άγνωστη, αλλά όχι όσο αδύναμη θεωρεί ο πολύς κόσμος. Είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος.

Έχει έναν κορμό για πολλά χρόνια και παιδιά που είναι έμπειρα και αγωνίζονται σε καλά πρωταθλήματα. Επίσης είναι πλήρης, δεν έχουν απώλειες από παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και μένει να καταφέρουμε να αποδώσουμε μέσα στο γήπεδο».

Για τα στοιχεία που θεωρεί αναγκαία στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας ο Σάββας Καμπερίδης ανέφερε:

«Η ενέργεια και η ομαδικότητα είναι βασικά στοιχεία για το παιχνίδι μας, αλλά είναι ευνοϊκό ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν αγωνιστεί μαζί και γνωρίζονται καλά, οπότε αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μας και στους αγώνες».

Τέλος, σχετικά με την παρουσία παικτών από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο πρώτο «παράθυρο», τόνισε: «Έχουμε μαζί μας τον Λούντζη και τον Καββαδά, που είναι σημαντικές μονάδες για εμάς.

Έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και την Εθνική ομάδα και πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Περισσότερα Εδω