Η χθεσινοβραδινή σεισμική δόνηση στην περιοχή της Φλώρινας έγινε αισθητή αρκετά και στην περιοχή της Λάρισας, ξυπνώντας μνήμες από τον περασμένο Μάρτιο.

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με τον γνωστό Καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφ. Γεωφυσικής κ. Κωνσταντίνο Παπαζάχο, ζητώντας το σχόλιό του για τα χθεσινά γεγονότα.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο η σεισμική δόνηση στη Φλώρινα με την περιοχή που έδωσε τους ισχυρούς σεισμούς στα βόρεια της Λάρισας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αρκετά μακριά οι δύο σεισμοί, ενώ δεν υπάρχει κανένας εύκολος μηχανισμός που να προκαλέσει ενεργοποίηση ρήγματος τόσους μήνες μετά. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να είχε γίνει σε ένα πολύ σύντομο διάστημα. Έτσι, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό επιχείρημα δε μπορεί να δικαιολογήσει ένα τέτοιο σενάριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε μία σεισμογενής χώρα και δονήσεις τέτοιου μεγέθους είναι συνήθεις. Ο σεισμός της Φλώρινας είναι πολύ μικρός για να προκαλέσει κάποια «αναστάτωση» στην ευρύτερη περιοχή».

Σε ότι αφορά τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή της Ελασσόνας μετά το σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021, τόνισε πως «έχουμε τελειώσει με την Ελασσόνα, είναι σε τελείως φυσιολογική εξέλιξη, παραμένει μία μετασεισμική ακολουθία η οποία θα κρατήσει για χρόνια».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω