«Απ’ τα ψηλά βουνά, στο Πάνθεον των Ηρώων ενετάχθησαν οι Σαρακατσάνοι πρόγονοί μας, πολεμώντας τους Τούρκους κατακτητές και διασώζοντας την εθνική μας ταυτότητα και παράδοση. Ατρόμητοι πολεμιστές και, ταυτόχρονα, ανοιχτόκαρδοι οικογενειάρχες, τσέλιγκες και τσοπαναραίοι, πορεύθηκαν ως μια γροθιά ανά τους αιώνες προασπίζοντας την ελευθερία και την εθνική μας συνείδηση.

Τους είμαστε ευγνώμονες για τη συμβολή τους στην Επανάσταση του 1821, όπως και για την προσφορά και συμμετοχή τους στον Μακεδονικό Αγώνα και στο Έπος του ’40. Υποκλινόμαστε στην ιερή τους μνήμη και, συγχρόνως, τιμούμε την κοινωνική και πολιτισμική τους παρακαταθήκη.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Περτούλι Τρικάλων, στο 40ο επετειακό πανελλήνιο αντάμωμα συλλόγων Σαρακατσαναίων, που αφιερώθηκε στους Σαρακατσάνους οπλαρχηγούς του 1821 και στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, υπό τον τίτλο «Απ’ τα ψηλά βουνά, στο Πάνθεον των Ηρώων», προσθέτοντας:

«Με τις θυσίες τους οι πρόγονοί μας απελευθέρωσαν την πατρίδα, της οποίας την ανεξαρτησία και ακεραιότητα προστατεύουμε, σήμερα, απέναντι σε κάθε πρόκληση. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουμε επενδύσει στην αμυντική θωράκιση της χώρας ενισχύοντας τις δυνατότητές τους. Η Άγκυρα οφείλει να αποκλιμακώσει την ένταση και το τουρκικό πολιτικό σύστημα να στραφεί στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του. Η εξαγωγή κρίσεων δεν ωφέλησε ποτέ αυτόν που την προκάλεσε.

Θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και σε όλους τους διοργανωτές του ανταμώματος. Εύχομαι, από βάθους καρδιάς, υγεία και δύναμη σε όλες και όλους! Είθε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Κατσαντώνης και όλοι οι Σαρακατσαναίοι αγωνιστές να μας εμπνέουν πάντα και να μεσιτεύουν στον Άγιο Τριαδικό Θεό για την προστασία της Ελλάδας!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω