Εξασθενεί από το απόγευμα η κακοκαιρία Ariel, αλλά κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατερίνη, Σκόπελος και Κύμη είναι μερικές από τις περιοχές που μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Στην Κατερίνη πολλά είναι τα προβλήματα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Το νερό φθάνει το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κανένας κάτοικος. Οι Αρχές, πάντως, κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Το εάν και πώς θα λειτουργήσουν αύριο είναι αντικείμενο σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει αρκετές διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη και τους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης.

Κλειστό παραμένει το κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από την Κινέτα μέχρι τα Μέγαρα, στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω πτώσης βράχων, από την έντονη βροχόπτωση. Τεράστιο είναι το μποτιλιάρισμα και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας.

Στο σημείο θα φθάσουν ειδικοί για να μελετήσουν το φαινόμενο και να προτείνουν μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Στη συνέχεια θα απομακρυνθεί ο βράχος από το σημείο και θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα ανάμεσα στην Κινέτα και τα Μέγαρα.

Περισσότερα Εδω