Μετά τις ανοιξιάτικες ημέρες με τις οποίες μπήκε το 2022, το σκηνικό του καιρού αλλάζει δραματικά και στην περιοχή της Λάρισας τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης παρουσιάζει την πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, η οποία και είναι η εξής:

Απόψε Δευτέρα μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχουμε βροχές στα πεδινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα οι βροχές θα είναι έντονες στα παράλια της Λάρισας.

Θα έχουμε χιονοπτώσεις σε Κίσσαβο και Όλυμπο από τα 600 με 700 μέτρα υψόμετρο και όχι στα πεδινά, γιατί δε το επιτρέπουν οι θερμοκρασίες.

Αύριο Τρίτη, οι θερμοκρασίες παραμένουν στα ίδια επίπεδα, αλλά από το απόγευμα έχουμε στροφή των ανέμων που την Τετάρτη θα γίνουν βόρειοι – βορειοανατολικοί και την Πέμπτη θα φθάσουν 7 μποφόρ. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα είναι σποραδικά.

Την Πέμπτη θα ξυπνήσουμε με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, η μέγιστη θα είναι 5 βαθμούς στη Λάρισα. Τα ξημερώματα στις ημιορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα φθάσει κάτω από το μηδέν. Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ως προς τα φαινόμενα, αλλά από το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής περιμένουμε χιονοπτώσεις σε χαμηλότερο υψόμετρο και ίσως χιονόνερο.

Την Παρασκευή θα έχουμε ολικό παγετό με θερμοκρασίες στη Λάρισα από -2 ως 4 βαθμούς Κελσίου. Από το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται με «ήλιο με δόντια» το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει με επίσης πολύ κρύο, με θερμοκρασίες από -2 έως 4 στη Λάρισα και την Κυριακή ανεβαίνει λίγο η μέγιστη τιμή στους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου».

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται εξάλλου, από τη μεθεπόμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω