Πάνω από 60 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται την Κυριακή στις κάλπες στη Γερμανία, για τις ομοσπονδιακές εκλογές οποίες σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής διαδρομής της Άγκελα Μέρκελ, με τις δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν ένα εκλογικό θρίλερ, καθώς η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους. Το ενδιαφέρον των υποψηφίων στις τελευταίες συγκεντρώσεις στράφηκε στην προσέλκυση των αναποφάσιστων, το ποσοστό των οποίων υπερβαίνει το 30%.

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές έκλεισαν την προεκλογική περίοδο στο Μόναχο, με την κ.Μέρκελ να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να προτιμήσουν την εμπειρία της κεντροδεξιάς, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον Άρμιν Λάσετ.

Σίγουρος για τη νίκη δήλωσε από την Κολωνία ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, και υποστήριξε την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής.

Από το Ντίσελντορφ η ηγέτης των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, υποσχέθηκε μία νέα αρχή για την κλιματική αλλαγή, ενώ ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι προτιμά έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τα Χριστιανικά Κόμματα και τους Πράσινους.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω