Ο Χαβιέρ Νοβέιγι Γκομά είναι 52 ετών και μέχρι τις 23 Αυγούστου ήταν επίσκοπος της Σολσόνα στην Γιέιδα της Καταλονίας. Ήταν ο νεαρότερος επίσκοπος της ισπανικής Καθολικής Εκκλησίας καθώς μόλις 40 ετών χειροτονήθηκε στην θέση του Επισκόπου με τον απαραίτητο όρο του celibato (αγαμία) που ούτως ή άλλως ισχύει ακόμα και για τις κατώτερες εκκλησιαστικές βαθμίδες .

Όταν παραιτήθηκε από την Επισκοπή τον περασμένο Αύγουστο είχε αναφέρει “προσωπικούς λόγους” όμως τελικά διέρρευσε η είδηση ότι απλώς ερωτεύτηκε και το σκάνδαλο πλέον έχει μεγιστοποιηθεί. Όχι τόσο για την ίδια την προσωπική του επιλογή, που θεωρείται απολύτως σεβαστή για τον απλό κόσμο όχι όμως για την Καθολική Εκκλησία. Η Επισκοπή της Σολσόνα έβγαλε ανακοίνωση ότι “Συνεχίζει να προσεύχεται για τον επίσκοπο με όλη την ελπίδα που έχει δοθεί στον Κύριο” αλλά υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αυτό συνέβη καθώς ο επίσκοπος υπέστη εισβολή του… διαβόλου, βοηθούμενη από την ανισόρροπη ψυχική του κατάσταση. Προτείνει μάλιστα να τον εξορκίσει. Σημειωτέον, ο ίδιος ο επίσκοπος ήταν εξορκιστής.

Η αγαπημένη του πρώην επισκόπου είναι 38 ετών, διαζευγμένη με δύο παιδιά, ψυχολόγος και συγγραφέας ερωτικών και σατανιστικών μυθιστορημάτων. Ζουν πλέον μαζί και ο πρώην επίσκοπος που πλέον ψάχνει για δουλειά, περιμένει την απάντηση του Βατικανού.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Ισπανία: Δώρα Μακρή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω