Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Φενέρμπαχτσε στο «Γ.Καραϊσκάκης» σε ματς για την 5η αγωνιστική του Europa League.

Τον Ολυμπιακό τον «λύτρωσε» ο Τικίνιο στο 89ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ρέμπιατσουκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οζέρ και τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» στον έβδομο ουρανό.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την ευρωπαϊκή του παρουσία, ενώ θα παίξει για την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική.

 

Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει την Αντέρβπ, η οποία του έκανε το χατίρι και έφερε ισοπαλία με την Άιντραχτ, ενώ η γερμανική ομάδα θα παίξει κόντρα στην Φενερμπαχτσέ.

Ο Ολυμπιακός θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γερμανούς για να πάρει την πρώτη θέση, όμως ότι και να γίνει θα έχει εξασφαλισμένη την δεύτερη.

Η δεύτερη θέση οδηγεί στα play off εναντίον ομάδας που θα καταταγεί 3η σε όμιλο του Champions League.

Δοκάρι ο Καχβετσί, ζητά πέναλτι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αγκιμπού Καμαρά να κάνει «τσαφ» μετά από γύρισμα του Μασούρα. Μάλιστα ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να πιστέψει πως έχασε αυτή την ευκαιρία, χτυπώντας το χορτάρι από τα νεύρα του!

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι στο 8′ όταν ο Τισεράν πάτησε τον Ονιεκούρου μέσα στην περιοχή, παρόλα αυτά ο Λαόθ έδειξε «παίζετε», ενώ ούτε μετά την εξέταση από το VAR άλλαξε η αρχική απόφαση.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε μετά το πρώτο δεκάλεπτο με τους Τούρκους να πιέζουν και να κλείνουν στα καρέ τους γηπεδούχους.

Στο 18′ έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Καχβετσί κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Βάλτσικ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μπερίσα κατέληξε λίγο άουτ. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό στο 24′ όταν ο Σωκράτης έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπα να περνάει στη θέση του.

Στο 32′ ο Οζέρ ήταν σε ετοιμότητα έβαλε «στοπ» στον Ελ Αραμπί, ενώ στο 38′ η κεφαλιά του ίδιου παίκτη «έγλυψε» το δοκάρι.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο -Εδωσε τη λύση ο Τικίνο

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε τους Τούρκους, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Οζέρ.

Στο 53′ έπειτα από σλάλομ του Ζάγιτς στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Χακάν έπιασε σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο έξω, λίγο νωρίτερα ο Αγκιμπού είχε κλέψει την μπάλα και είχε πιάσει το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και δεν απείλησε τον Οζέρ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 74′ όταν μετά από γύρισμα του Ρέμπιατσουκ ο Ελ Αραμπί δεν έκανε καλό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι.

Oι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 79′ με τον Λάλα την εστία του Οζέρ, όμως το σουτ του Γάλλου κατέληξε άουτ.

Στο 86′ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Τικίνιο άργησε πολύ να εκδηλώσει αντεπίθεση και τελικά ο Βαλμπουενά δεν τέλειωσε υπό τις καλύτερες συνθήκες τη φάση.

Τελικά ο Τικίνιο ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 89′ έπειτα από φανταστική σέντρα του Ρέμπιατσουκ έκανε το 1-0 και έδωσε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του Πειραιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτινς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (25΄λ.τρ. Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46΄ Μπουχαλάκης), Μασούρας (68΄ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (46΄ Λόπες), Ελ Αραμπί (81΄ Τικίνιο)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Μπερκέ Οζέρ, Νόβακ (78΄ Ζάλαϊ), Κιμ, Τισεράν, Οσάγι-Σάμουελ, Ζάιτς (65΄ Μάγερ), Σόσα (78΄ Καντίογλου), Μερτ Χακάν, Ρόσι, Καχβετσί (65΄ Πέλκας), Μπερίσα

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Περισσότερα Εδω