Η Ίντερ επικράτησε της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-0 στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» χάρη στον εξαιρετικό Έντιν Τζέκο, ενώ και ο Άγιαξ πανηγύρισε ακόμη ένα τρίποντο, νικώντας τη Μπεσίκτας με 2-1 στο «Vodafone Park» ύστερα από ανατροπή.

«Αγκαλιά» με την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε απόψε (24/11) η Ίντερ, ο «Αίαντας» είναι η δεύτερη ομάδα μετά την Μπάγερν που διατηρεί το απόλυτο από την έναρξη των αγώνων (πέντε στα πέντε).

Ίσως και από σήμερα το βράδυ η Ίντερ να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τους «16», αρκεί η Σερίφ Τιρασπόλ να ηττηθεί στην Μολδαβία από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «νερατζούρι» πέτυχαν 4 γκολ εναντίον των Ουκρανών στο Μιλάνο, μέτρησαν τα δύο του Τζέκο στο δεύτερο μέρος (είχαν ακυρωθεί νωρίτερα αυτά των Μαρτίνες για επιθετικό φάουλ και του Πέρισιτς για οφσάιντ) και με το τελικό 2-0 επί της Σαχτάρ έφτασαν τους 10 βαθμούς και προς το παρόν προπορεύονται στο 4ο γκρουπ (η Ρεάλ ακολουθεί με 9 και η Σερίφ με 6 και παίζουν μεταξύ τους στις 22:00).

Και μαθηματικά πρώτος τερμάτισε ο Άγιαξ στον 3ο όμιλο.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μπεσίκτας, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να πετύχει την ανατροπή του σκηνικού με δύο γκολ του Αλέ (έφτασε τα 9 σε πέντε ματς και είναι πρώτος σκόρερ των ομίλων με τον Λεβαντόφσκι) και να φύγει νικητής από την Πόλη με 2-1.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας (με την Μπάγερν) έχουν το απόλυτο νικών από την έναρξη των ομίλων.

Το εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι ολοκληρώθηκε μία στροφή πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων και τυπικά για τις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μπεσίκτας μετά τις ήττες (πέμπτη σερί για τους Τούρκους) που γνώρισαν.

Περισσότερα Εδω