Φωτιά εκδηλώθηκε – από άγνωστη αιτία – λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, σε πευκόφυτη περιοχή, στη θέση Βρωμονέρι Αργαλαστής του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών και εθελοντικών δυνάμεων, ενώ στη μάχη κατάσβεσής της θα επιχειρήσουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Θεσσαλονίκη.

Η χρήση αεροσκαφών κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση. Στην περιοχή έσπευσαν δώδεκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 36 συνολικά πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν, ενώ επικουρικά συνδράμουν και εθελοντές από το Βόλο. Επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης τέθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, Γεώργιος Βλόντζος, ενώ παρών είναι και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκτείνεται τόσο προς Λαύκο, όσο και προς Κατηγιώργη χωρίς να απειλεί – για την ώρα – κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο Νότιο Πήλιο, όπως και στο Χιλιομόδι Κορινθίας όπου επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά, για την διερεύνηση των αιτιών πρόκλησής τους.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω