Για τις δερματικές νόσους και άλλα προβλήματα υγείας που έχουν εμφανιστεί στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες μίλησε στο TheOpinion.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

«Στην δική μας περιοχή δεν έχουν εμφανιστεί περιστατικά που να σχετίζονται με τις πλημμύρες, πλην ορισμένων δερματοπαθειών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος. Αναφορικά με τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας και ορισμένα αναπνευστικά νοσήματα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Γιαννακόπουλος, σημείωσε ότι επισήμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

«Ό,τι νέο κρούσμα εμφανίζεται πρέπει να γίνεται ταυτοποίηση με PCR τεστ για να είμαστε σίγουροι, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι (πλην των δερματικών) που να σχετίζονται με τα μολυσμένα νερά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μιλώντας στο TheOpinion.gr.

Στην ερώτηση για το πώς μπορούν να προστατευθούν οι κάτοικοι από τυχόν ασθένειες, ισχυρίστηκε ότι όλοι πρέπει να φοράνε μπότες, γάντια και να μην χρησιμοποιούν το νερό, όπου αυτό έχει κριθεί ακατάλληλο.

Έλεγχοι στα νερά κάθε εβδομάδα

Ακόμα, ο ίδιος μίλησε και για τους ελέγχους που πρέπει να κάνει η κάθε κοινότητα για την καταλληλότητα του νερού.

«Χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να γίνεται ο έλεγχος αυτός μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο κ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε ότι το νερό στην πόλη της Λάρισας έχει κριθεί κατάλληλο, ωστόσο επεσήμανε ότι τέτοιους ελέγχους θα πρέπει να κάνουν όλοι οι δήμοι της Θεσσαλίας ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τις περιοχές με μολυσμένα νερά.

Αναφορικά με τα καθαρά νερά στην πόλη της Λάρισας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής σημείωσε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, γεγονός που θα οφείλεται τόσο στα τρωκτικά όσο και στα νεκρά ζώα, των οποίων η περισυλλογή θέλει χρόνο για να γίνει, αφού πολλές περιοχές δεν είναι καν προσβάσιμες ακόμα.

«Σταδιακά πρέπει να αρχίσουν και οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια που ούτως ή άλλως υπάρχει στην περιοχή. Πλέον εγκυμονούν κίνδυνοι όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Κινδυνεύουν άλλες περιοχές;

Στην ερώτηση για το αν κινδυνεύουν και άλλες περιοχές από τα μολυσματικά νερά, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα, ειδικά σε απομακρυσμένες από εδώ περιοχές. Από εκεί και πέρα ο κάθε φορέας του εκάστοτε δήμου θα πρέπει να διενεργεί ελέγχους, ειδικά σε γειτονικές περιοχές», κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω