Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Ίλον Μασκ, είχε σήμερα (Τρίτη, 30/05) στο Πεκίνο συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Τσι Γκανγκ, ανακοίνωσε η κινεζική διπλωματία.

Η Κίνα δεσμεύεται «για την δημιουργία περισσότερο προσανατολισμένου προς την αγορά, βασισμένου στο κράτος δικαίου και διεθνοποιημένου» για τις ξένες επιχειρήσεις «οικονομικού περιβάλλοντος» , δήλωσε ο Τσιν στον επιχειρηματία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ίλον Μασκ πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Η εταιρία του, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη.

Η μονάδα θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της ανατολικής Κίνας, έπειτα από το επιβλητικό mega-εργοστάσιο, που άρχισε να λειτουργεί το 2019.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο και το Πεκίνο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι σχέσεις που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Tesla με ξένες χώρες πρέπει να εξετασθούν.

Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Ίλον Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω