Δικαστήριο του Πεκίνου καταδίκασε τον κινεζο-καναδό ποπ σταρ Kris Wu σε 13 χρόνια φυλάκισης, αφού τον έκρινε ένοχο για εγκλήματα, μεταξύ των οποίων και βιασμό, ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του στην Κίνα, όπου γεννήθηκε και έχτισε μια επικερδή καριέρα.

Το δικαστήριο στην περιοχή Τσαογιάνγκ δήλωσε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020, ο Γου, γνωστός και ως Γου Γιφάν, βίασε τρεις γυναίκες.

«Ο Γου Γιφάν εκμεταλλεύτηκε τρεις μεθυσμένες γυναίκες στο σπίτι του», ανέφερε το δικαστήριο στον επίσημο λογαριασμό του στο WeChat.

Πρώην μέλος του Κ-ποπ συγκροτήματος « Έξο», ο σούπερ σταρ επέστρεψε στην Κίνα το 2014 για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Ο Γου συνελήφθη στο Πεκίνο στις 31 Ιουλίου του 2021, αφού μια 18χρονη Κινέζα φοιτήτρια τον κατηγόρησε δημοσίως ότι παρέσυρε την ίδια και άλλα κορίτσια, ορισμένα ηλικίας κάτω των 18 ετών, να κάνουν σεξ μαζί του.

Εκείνη την εποχή, η φοιτήτρια δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Γου την είχε παρασύρει σε σεξουαλική επαφή όταν ήταν 17 ετών, αφού την είχε ποτίσει με αλκοόλ.

Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για το αδίκημα της συγκέντρωσης του πλήθους ατόμων για σεξουαλική ακολασία τον Ιούλιο του 2018.

Η πρεσβεία του Καναδά στο Πεκίνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό, αν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αξιωματούχοι της παρακολούθησαν την καταδίκη.

Ο Γου κλήθηκε επίσης να πληρώσει 600 εκατ. γιουάν (69 εκατ. λίρες) για απόκρυψη προσωπικού εισοδήματος και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, ανέφερε η φορολογική υπηρεσία.

Ο Γου έκανε φοροδιαφυγή ύψους 95 εκατ. γιουάν από το 2019 έως το 2020 με την απόκρυψη προσωπικού εισοδήματος μέσω εγχώριων και ξένων συνδεδεμένων επιχειρήσεων, και δεν κατέβαλε φόρους ύψους 84 εκατ. γιουάν, ανέφεραν οι αρχές.

Κατά τη στιγμή της κράτησής του, ο Γου ήταν πρεσβευτής για 15 εμπορικές μάρκες, μεταξύ των οποίων οι Bulgari, Lancôme, Louis Vuitton και Porsche, οι οποίες διέκοψαν αμέσως τις συμβάσεις μαζί του.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι ο Γου θα απελαθεί, αν και οι δικηγόροι στην Κίνα δήλωσαν ότι τέτοιες απελάσεις συνήθως πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της ποινής.

Πηγή: www.theguardian.com

Περισσότερα Εδω