Τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μη χαθεί η συνδεδεμένη επιδότηση σε σειρά δυναμικών αγροτικών καλλιεργειών στο νομό Λάρισας κρούει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε την πρόταση να εξαιρεθεί η  συνδεδεμένη ενίσχυση  για τα μήλα, τη βιομηχανική ντομάτα  και τους καρπούς  με κέλυφος (αμύγδαλα, φιστίκια, κάστανα καρύδια και φουντούκια) από το  Στρατηγικό Σχέδιο που θα καταθέσει η χώρα μας ως το τέλος του έτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ΚΑΠ 2023-2027.Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε στην 9η Διαβούλευση για τη Νέα ΚΑΠ 2023 -2027 που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στις 12 Νοεμβρίου, παρουσία των Γενικών Γραμματέων του ΥΠ.Α.Α.Τ κ.κ Μπαγινέτα Κων/νου, Παπαγιαννίδη Δημητρίου και Καλογήρου Χριστιάνας  και ζητά την άρνηση αποδοχής της ανωτέρω πρότασης από το ΥΠ.Π.Α.Τ

Ειδικότερα , η συνδεδεμένη ενίσχυση στα μήλα ξεκίνησε το 2017 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οποία είχα και την τιμή να βρίσκομαι επί 2,5 χρόνια στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και παραμένει πολύ σημαντική για την επιβίωση των καλλιεργητών. Πλέον το κόστος παραγωγής βάσει των τελευταίων ανατιμήσεων αυξάνεται συνεχώς και οποιαδήποτε περικοπή μόνο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει για τους καλλιεργητές.

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω