Το παράτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ) απευθύνει κάλεσμα στη σηεμρινή απεργιακή κινητοποίση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024, στις 10 :30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, με ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν:

Οι συντάξεις μας, όπως και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί τεράστια συρρίκνωση την τελευταία δεκαπενταετία. Παράλληλα, η ραγδαία αύξηση των τιμών στα αγαθά και τα φάρμακα, εξανεμίζει το μηνιάτικό μας πριν ολοκληρωθεί ένα εικοσαήμερο. Η πολιτική της κυβέρνησης με την παροχή κοινωνικής βοήθειας (τα διάφορα «pass)» αποτελεί κατάφωρη κοροϊδία και προσβολή της αξιοπρέπειάς μας, που επιχειρεί απλά να μας μετατρέψει σε αναξιοπαθούντες επαίτες.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, όλες οι μνημονιακές και κυβερνήσεις φόρτωσαν τα βάρη της δικιάς τους κρίσης στις δικές μας πλάτες, με περικοπές μισθών και δώρων .

Εφαρμόζοντας τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, κατακρεούργησαν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, αξιοποιώντας κάθε μέσο, ακόμα και τις αντικρουόμενες και αντιφατικές αποφάσεις των δικαστηρίων και του ΣτΕ. Αγνοώντας τες όταν είχαν έστω και ελάχιστα θετικά στοιχεία για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και σπεύδοντας να τις εφαρμόσουν όταν εξυπηρετούσαν, σχεδόν πάντοτε, τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Οι συνταξιούχοι ξέρουμε ότι όλα τα προβλήματά μας θα τα αντιμετωπίσουμε στους δρόμους του αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους που παλεύουν για να αλλάξουν τη ζωή τους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας, με πολιτική απόφαση, είτε οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι θετικές είτε αρνητικές για μας.

Απαιτούμε

•Άμεση επαναφορά των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και του επιδόματος αδείας .

•Άμεση αύξηση μισθών και συντάξεων για όλους και όλες με παράλληλη αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, που έχει αυξήσει υπέρμετρα τα κέρδη του τα τελευταία χρόνια.

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων . Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους. Δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό, αναδιανεμητικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

•Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (Υπέρ ΑΚΑΓΕ).

•Επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό.

•Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους του συνταξιούχους δίχως δικαστήρια ή προαπαιτούμενα για το 11μηνο 2015-16. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων ΜΤΠΥ.

•Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΜΤΠΥ κτλ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

•Δημόσια αγαθά, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες. Δημόσια Παιδεία και Υγεία υψηλού επιπέδου.

Κατάργηση κάθε συμμετοχής των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στην περίθαλψη και στα φάρμακα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω