Η Ένωση Γυναικών Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση τς Κεντρικής πλατείας Λάρισας στις 9 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη στην πόλη ή στην ύπαιθρο, νέα μητέρα φοιτήτρια,

Η ΟΓΕ απευθύνεται σε σένα που:

βιώνεις το άγχος πώς θα τα βγάλεις πέρα μ’ ένα μισθό ή ένα εισόδημα που δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες τις δικές σου και των παιδιών σου, ενώ σε κυνηγάει το τσουνάμι της ακρίβειας και δεν ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις, το ρεύμα, το ενοίκιο, το δάνειο, το σούπερ μάρκετ ή τις δραστηριότητες των παιδιών,

εργάζεσαι με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια που σε εξουθενώνουν και εξαφανίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου,

είτε είσαι μισθωτή είτε με μπλοκάκι, αντιμετωπίζεις την εργοδοτική βία και τρομοκρατία δουλεύοντας χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού,

χρυσοπληρώνεις τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας για τους γιατρούς, τις εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, τον τοκετό, την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή τον παιδίατρο για το παιδί σου,

είσαι φορτωμένη με την αγωνία για τη μόρφωση των παιδιών σου, αφού αποτελεί ατομική σου υπόθεση,

βγάζουν το σπίτι σου ή το μαγαζί σου στο σφυρί,

κατακλύζεσαι καθημερινά από τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που σε γεμίζουν οργή αλλά και ανασφάλεια,

είσαι γεμάτη ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Η ΟΓΕ σε καλεί να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους στις συγκεντρώσεις της απεργίας της 9ης Νοέμβρη.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια ανοχής και συμβιβασμού, κάθε προσπάθεια να αποδεχθούμε να θυσιάσουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα από το μόχθο μας.

Πυκνώνουμε το ποτάμι της συλλογικής πάλης για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης που τσακίζουν τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα δικαιώματα μας ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνουν με κέρδη τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους κλινικάρχες, τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ. Δε δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της «ατομικής ευθύνης» γιατί είναι ο φερετζές για μόνιμους «κόφτες» σε βάρος μας.

Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της «προσαρμοστικότητας» Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω