Μοιράσου το αρθρο!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 30χρονη μητέρα που δολοφόνησε τον 7χρονο Ανδρέα στην Κυψέλη το 2022. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε πως εκείνη και ο πατριός του παιδιού -ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του στις φυλακές της Κέρκυρας- είχαν σκοτώσει το μικρό αγόρι και μετέφεραν τα οστά του μέσα σε εργαλειοθήκη.

Ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για μία από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας του: «Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πώς γίνεται να μην έχει τη στοιχειώδη αντίδραση;».

Η 29χρονη μητέρα μαζί με τον 33χρονο Πολωνό πρώην σύντροφό της, τον Ιανουάριο του 2017, δολοφόνησαν το 7χρονο παιδί της και στη συνέχεια έκρυβαν τη σορό του σε εργαλειοθήκη στη βεράντα του διαμερίσματός τους, στην Κυψέλη.

Ο 33χρονος έκλεισε με μονωτική ταινία το στόμα του 7χρονου αγοριού, επειδή ήταν άτακτο, όπως ομολόγησε στην Αστυνομία, στο διαμέρισμα που διέμεναν τότε, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη. Αμέσως μετά, ο 33χρονος έχτισε έναν αυτοσχέδιο τάφο όπου έβαλε τη σορό του μικρού Ανδρέα. Στη συνέχεια, όταν έγινε έξωση στο ζευγάρι μένοντας για ένα διάστημα στον δρόμο, έβαλαν τα οστά του 7χρονου σε μια εργαλειοθήκη την οποία περιέφεραν στους δρόμους της Αθήνας. Έπειτα, όταν βρήκαν ένα διαμέρισμα στην οδό Αστυπάλαιας στην Κυψέλη, έβαλαν την εργαλειοθήκη μέσα σε έναν καναπέ. Ο θάνατος του παιδιού, που είχε και μια αδελφή, προκλήθηκε από ασφυξία.

Περισσότερα Εδω