«Έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, για να συγκροτηθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση με όσο το δυνατόν αυξημένη πλειοψηφία. Γιατί η Βουλή που θα προκύψει είναι Αναθεωρητική Βουλή. Άρα χρειαζόμαστε ισχυρή πλειοψηφία για να ολοκληρώσουμε επιτέλους μία σοβαρή συνταγματική αναθεώρηση, όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16, για να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης και μη κρατικών πανεπιστημίων και να σταματήσει αυτή η αιμορραγία φοιτητών από τη Βουλγαρία και την Κύπρο μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Θεσσαλία Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο. Πρόσθεσε ακόμη ότι «ξεκίνησα τις περιοδείες μου. Εχθές το πρωί ήμουν στο Σταυρό Φαρσάλων, το απόγευμα πήγα σε 4 χωριά του δήμου Κιλελέρ, σήμερα ήμουν το πρωί στην Αγιά, το απόγευμα θα πάω στη Γλαύκη και στο Ομορφοχώρι. Θα περάσω και από το τελευταίο χωριό και πάλι, γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμη η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας».

Υπουργείο Στεγαστικής Πολιτικής

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «την επόμενη τετραετία η στεγαστική πολιτική θα περάσει το 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να στηρίξει στεγαστικά 137.000 νέα ζευγάρια και νέες οικογένειες. Εμείς μιλούμε συγκεκριμένα και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να συγκρίνουν. Διπλασιάσαμε τον αρχικό προϋπολογισμό για το πρόγραμμα “Σπίτι μου” και είναι αυτή η κυβέρνηση που δεσμεύτηκε, και το επανέλαβε και χθες ο πρωθυπουργός, ότι θα δημιουργήσει νέο υπουργείο κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής γιατί δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στεγαστική πολιτική. Τα χρόνια αυτά με τιμές των ακινήτων που εκτινάχθηκαν δημιουργήθηκε δυσκολία εξεύρεσης κατοικίας για τα νέα ζευγάρια ιδιαίτερα. Το πρόγραμμα αυτό είναι στοχευμένο για τα ζευγάρια και γίνεται ιδιαίτερο υπουργείο προκειμένου να στηριχθεί αυτή η πολιτική».

Οι αγρότες αναγνώρισαν τη στήριξη της ΝΔ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι «έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αναθεώρησης του ΕΛΓΑ. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αναθεώρηση θα λάβει χώρα με την ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης. Αλλά πέραν τούτου, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ολοκλήρωση μιας τέτοιας αναλογιστικής μελέτης με την κάλυψη όλων αυτών των κινδύνων των ζημιογόνων αιτιών που φέρνουν καταστροφές στον πρωτογενή τομέα συνεπάγεται και αύξηση του ασφαλίστρου. Σε αυτή τη συγκυρία ούτε αυτό είναι εύκολο. Άρα πρέπει να βρούμε ευρωπαϊκά κονδύλια, πώς μπορεί να επιδοτηθεί εν τίνι μέτρω το ασφάλιστρο για να μπορούν και οι αγρότες να είναι ασφαλισμένοι και για άλλες ζημιές, που δυστυχώς όλο και περισσότερο συμβαίνουν. Αλλά το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη -και το αναγνώρισαν και με την ψήφο τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι- έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξε και τον ΕΛΓΑ με τα απαραίτητα κονδύλια, με νομότυπο τρόπο πάντοτε, για να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν. Και είχαμε και μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιήθηκαν προκειμένου να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα».

Τα κόμματα δεν μπορεί να είναι μονοθεματικά…

Σχετικά με τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος ΝΙΚΗ στις πρόσφατες εκλογές ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «θα ήταν χρήσιμο να καλούσατε και αυτούς που πολιτεύονται με το κόμμα στον Νομό, να τους ακούσουν οι πολίτες και να ακούσουν και τις θέσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το ΝΑΤΟ, για όλα τα ζητήματα. Γιατί δεν ψηφίζουμε ένα κόμμα ως κόμμα διαμαρτυρίας. Ένα κόμμα που φιλοδοξεί να είναι στη Βουλή πρέπει να έχει άποψη για όλα τα ζητήματα. Ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση σεβασμού προς την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα, μεγαλύτερος σεβασμός στα πιστεύω του ελληνικού λαού, αυτά που τον κράτησαν όρθιο για αιώνες. Δεν έχω καμία ένσταση. Αντιθέτως, θα πρέπει να ξαναπροσεγγίσουμε αυτόν τον κόσμο, να κατανοήσει στις μέρες που έχουμε μπροστά μας ότι μιλούμε για το μέλλον της χώρας, μιλούμε για την ανάγκη σταθερότητας της χώρας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω