Φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά οι καφετεριούχοι της Λάρισας, καθώς υπάρχουν και οι πελάτες που επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κάποιου φιλικού ή συγγενικού τους προσώπου προκειμένου να καθίσουν να απολαύσουν τον καφέ τους, διότι οι ίδιοι δεν μπορούν να το κάνουν αφού δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα πρόστιμα είναι μεγάλα και προκειμένου να μην πέσουν σε παγίδες, υπάλληλοι, υπεύθυνοι καταστημάτων εστίασης, αλλά και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες έχουν εκπαιδευτεί και προσπαθούν να τεστάρουν πελάτες για να μην βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να τους επιβληθεί πρόστιμο, ακόμη και αν εκείνοι κάνουν τον έλεγχο, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αντιληφθούν ότι κάποιος πελάτης επέδειξε για παράδειγμα ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού που αντιστοιχούσε σε άλλο πρόσωπο και είχε πλαστογραφήσει σ’ αυτό τα δικά του προσωπικά στοιχεία. Όπως πρόσφατα έγινε στην Κατερίνη με τον νεαρό 18χρονο.

Προσπαθώντας λοιπόν να μην εξαπατηθούν εφευρίσκουν διάφορους τρόπους, όπως το να κάνουν ευγενικά σε κάποιους πελάτες που ίσως τους κινήσουν την περιέργεια ότι κάτι δεν πάει καλά, διάφορες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα, ποια είναι η ημερομηνία της ονομαστικής εορτής του ονόματος που αναγράφεται στην ταυτότητα που επιδεικνύει ένας πελάτης. Αν αργήσει να απαντήσει ή αν δεν έχει να δώσει καμία απάντηση, τότε σίγουρα κάτι ύποπτο συμβαίνει και πρέπει να γίνει πιο σχολαστικός έλεγχος.

Όμως δεν παύουν να υπάρχουν και τα αστεία περιστατικά όπως μας διηγούνται εργαζόμενοι στην εστίαση στη Λάρισα. Για παράδειγμα υπάρχουν κυρίες οι οποίες, σε ορισμένες περιπτώσεις, λένε στους υπευθύνους που κάνουν τους ελέγχους να μην κοιτάξουν την χρονολογία γέννησής τους για να μην φανερωθεί η ηλικία τους.

Ιστορίες σύγχρονης καθημερινής τρέλας στην Λάρισα της νέας κορωνοεποχής που όπως φαίνεται θα μας στιγματίσει για πάντα…

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω