Στην αντεπίθεση περνά σήμερα το ακροδεξιό κόμμα VOX, το οποίο διπλασίασε τις δυνάμεις του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ζητά από το Λαϊκό Κόμμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό για τον σχηματισμό τοπικών κυβερνήσεων και την σύσταση δημοτικών συμβουλίων.

Ο αντιπρόεδρος και ευρωβουλευτής του Vox, Jorge Buxadé, προειδοποίησε το Λαϊκό Κόμμα ότι «οι ψήφοι είναι αυτοί που είναι» μετά την πρόθεση ορισμένων τοπικών ηγετών να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβερνήσεις μόνοι τους σε αυτόνομες κοινότητες όπου δεν έχουν απόλυτη πλειοψηφία. «Οι Ισπανοί ψήφισαν, δημιούργησαν πλειοψηφίες και έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία στον έναν ή στον άλλον και, όπου δεν το ήθελαν, ζήτησαν τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνασπισμού για να αλλάξουμε πολιτικές», είπε σε συνέντευξή του στην TVE.

Ο Σαντιάγκο Αμπασκάλ , επικεφαλής του VOX προέβλεψε ότι θα υπάρξουν “πιέσεις, χειραγώγηση και παγίδες” τις επόμενες ημέρες αλλά το VOX θα συνεχίσει χωρίς εκβιασμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του VOX Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρος ο οποίος απαίτησε από τους υπεύθυνος του PP να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις αφού “δεν έχουν απόλυτη πλειοψηφία σχεδόν σε καμία περιοχή”.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι “σε καμία περίπτωση το VOX δεν θα χαρίσει τις ψήφους του χωρίς ανταλλάγματα και αν το PP χρειάζεται στήριξη θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Η απάντηση αυτή των στελεχών του ακροδεξιού VOX έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις βαρόνων του PP ότι θα επιχειρήσουν στις περιοχές όπου προηγούνται σε ψήφους να σχηματίσουν μόνοι τους τοπική κυβέρνηση και να πείσουν το VOX να απέχει της ψηφοφορίας.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω