Το ματς «ζωής και θανάτου» μεταξύ της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (1-1) στην 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Οι γηπεδούχοι, αφού έχασαν πέναλτι στο 9΄ με τον Πινακά, προηγήθηκαν στο 44΄ με τον Ντουρμισάι, αλλά ο Βέργος ισοφάρισε στο 50’ για τον Παναιτωλικό.

Στο 9ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Καρασαλίδη στη περιοχή.. Ο Πινακάς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κνετ απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 30’ ο Βέργος βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η ΑΕΛ πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ 1-0 υπέρ της από το 44’ με τον Ντουρμισάι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ στο 44’.

Μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Παναιτωλικός ισοφάρισε (1-1) με το διαγώνιο σουτ του Βέργου. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 60’ με τον Μεντόσα αλλά πρόλαβε και έδιωξε ο Γιακιμόβσκι.

Στο δίλεπτο 70΄-71΄ η ΑΕΛ «άγγιξε» τρεις φορές το γκολ. Πρώτα με τον Ακούνια, στην κοντινή προβολή του οποίου πρόλαβε ο Τσιγγάρας να βάλει την κόντρα και να παραχωρήσει το κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Μπέρτου από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε σε αμυνόμενο και «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Κνετ, για να λήξει η… πολιορκία με άστοχη κεφαλιά του Ακούνια από καλή θέση. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 81΄ για κράτημα του Μουκάντζο από τον Τσότσαλιτς, αλλά διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση, για να ολοκληρωθεί το ματς με μία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 89΄, με κεφαλιά του Βέργου που μπλόκαρε ο Νάγκι.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Ντουριμισάι, Γιακιμόβσκι, Στίφλερ – Τσότσαλιτς, Περέιρα, Μαλής

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Στίφλερ, Ντουρμισάι, Μπεν-Χατίρα (87΄ Γκράουρ), Γιακιμόβσκι (84΄ Τσόσιτς), Πινακάς (67΄ Μουκάντζο), Χουσίνο (46΄ Ηλιάδης), Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσιγγάρας, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντινγκά (85΄ Μανθάτης), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (86΄ Ντάλσιο), Αριγίμπι (73΄ Μαλής), Βέργος

Περισσότερα Εδω