Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Τσιώνο, που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στην Καλλιθέα και στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, συμμετείχε το πρωί της Κυριακής, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, επεσήμανε τα εξής:

«Με βαθιά συγκίνηση βρίσκομαι εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε, με τη δέουσα κατάνυξη, τη μνήμη του Αντιστράτηγου Σωτήριου Τσιώνου. Αποτίουμε φόρο τιμής στον Ήρωα συντοπίτη μας, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Η προσφορά του στην πατρίδα, με απαράμιλλο σθένος και υποδειγματική αυταπάρνηση, χαράχθηκε στην Ιστορία.

Στο πρόσωπό του, ενσαρκώνεται η ανδρεία όλων όσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μαχόμενοι για την μαρτυρική Κυπριακή Δημοκρατία. Η θυσία τους μετατράπηκε σε άσβεστη φλόγα, που φωτίζει το δρόμο των νεότερων γενιών του Ελληνικού Έθνους. Δαφνοστεφανωμένοι πια, χάραξαν το όνομά τους στο πάνθεον των Αθανάτων.

Κλίνουμε με ευλάβεια και δέος το γόνυ στους Αγωνιστές της Ελευθερίας, που με αδούλωτο φρόνημα και ελεύθερη ψυχή ρίχτηκαν στη μάχη για την πατρίδα.

Οι σημερινές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα μία ημέρα μετά την 1η Οκτωβρίου, την ημέρα που εορτάστηκε η 62η επέτειος ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Επιπλέον, πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία. Η ακραία προκλητική ρητορική και συμπεριφορά της Τουρκίας, επαναφέρει στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας, τις τραγικές αιματοβαμμένες σελίδες του 1974, αλλά και τις Γενοκτονίες που σημάδεψαν το Έθνος μας. Ο επεκτατικός αναθεωρητισμός της Τουρκίας, με τις διαρκείς κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και κάθε έννοιας καλής γειτονίας, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς και επικοινωνιακή διαχείριση, ιδίως τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Απαιτείται εθνική στρατηγική, με εθνική συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων του Τόπου.

Μπροστά στην εικόνα του Ήρωα Σωτήριου Τσιώνου, ας ενώσουμε τι φωνές μας, διατρανώνοντας με όλη μας την ψυχή ότι “ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ”. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, δεν λησμονούμε όσους ξεψύχησαν, όσους ακόμα αγνοούνται, όσους βουρκώνουν καθημερινά για τα χώματα που παράνομα και βίαια απολέσθηκαν. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, ο αγώνας για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία, συνεχίζεται.

Η σημερινή μας παρουσία αποτελεί το ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού, στον Ήρωα Σωτήριο Τσιώνο, αλλά και σε όλους τους Ήρωες της ένδοξης ελληνικής Ιστορίας. Μπροστά στην αθάνατη εθνική προσφορά τους, φέρουμε αδιαπραγμάτευτο χρέος να διαφυλάξουμε τη θυσία τους ως Ιερή Παρακαταθήκη, που θα μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά. Για το “χρυσοπράσινο φύλλο” που διχοτομημένο στο πέλαγος, “καρτερεί μέρα – νύχτα να φυσήσει ένας αέρας” δικαίωσης και λύτρωσης.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω