H Δικαιοσύνη θα αποφανθεί εάν ο αστυνομικός έκανε ορθά τη χρήση του οπλισμού του ή όχι, τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης σχολιάζοντας τον τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” τόνισε ότι εάν υπήρχε απειλή ή όχι, την ώρα του επεισοδίου, το αντιλήφθηκαν οι ίδιοι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο και ακολουθούσαν επί ώρα το όχημα, το οποίο δεν συμμορφώνονταν στις κλήσεις τους.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν ενημερωθεί ούτε για το πόσα άτομα βρίσκονταν στο όχημα, ούτε αν ήταν 16χρονος ο δράστης, ούτε αν ήταν Ρομά. “Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ένα όχημα έβαλε βενζίνη και έφυγε. Δεν υπάρχει κλήση στο κέντρο. Ο υπάλληλος μπήκε μέσα και ενημέρωσε τους αστυνομικούς” είπε ο κ. Τσαϊρίδης.

Το όχημα αυτό, εφόσον είναι το αδίκημα για 20 ευρώ βενζίνη, με το σήμα και με το φάρο και με τη σειρήνα θα σταματούσε και θα τελείωνε χωρίς να γίνει το παραμικρό. Αντιθέτως όμως, αυξάνει ταχύτητα, παραβιάζει ερυθρούς σηματοδότες. Στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να προσεγγίσουν το όχημα για να σταματήσει, επιχειρεί να τους εμβολίσει δύο φορές. Προκύπτει και από την ανακοίνωση της αστυνομίας αυτό” σημείωσε και εξήγησε ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν από πίσω είδαν το όχημα να κινείται πάνω στους συναδέλφους τους.

Ο κ. Τσαϊρίδης έκανε γνωστό ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι εμπλέκονται στο περιστατικό, είναι έμπειροι και υπηρετούν στην ΔΙΑΣ από την ημέρα ίδρυσης της ομάδας. Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσει το θέμα με τις κάμερες στους αστυνομικούς.

Ζητάμε εδώ και τρία χρόνια να μπουν αυτές οι κάμερες στους αστυνομικούς, ώστε να μην επικαλείται ο αστυνομικός το οτιδήποτε, ούτε οι δράστες το οτιδήποτε και να υπάρχει το οπτικοακουστικό υλικό. Επίσης, είναι πάρα πολλά τα φαινόμενα όπου δεν συμμορφώνονται οχήματα στα σήματα των αστυνομικών. Έχουμε πει “δώστε μας τα πλέγματα κινητοποίησης τα οποία χρησιμοποιούν σε όλες τις προηγμένες χώρες και σε όλες τις σύγχρονες αστυνομίες, ώστε να κινητοποιείται με ασφάλεια το όχημα και να μην έχουμε τέτοιες τραγικές καταλήξεις”. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Όσο για εκείνα που ακούγονται περί ανεκπαίδευτης αστυνομίας, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί υπηρετούν 14 χρόνια στην ομάδα ΔΙΑΣ και αν κάποιοι πιστεύουν ότι είμαστε ανεκπαίδευτοι να μη μείωναν την εκπαίδευση να μην μείωναν τις βολές των αστυνομικών από 100 φυσίγγια σε 50. Αυτοί που τα λένε, αυτοί τα μείωσαν” κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Περισσότερα Εδω