Θύμα απατεώνα έπεσε ένας 45χρονος Βολιώτης, που πλήρωσε 1.000 € ως προκαταβολή για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και αυτοκίνητο δεν είδε ποτέ..
Ο δράστης ηλικίας 35 ετών δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για το αδίκημα της απάτης.

Τον Ιανουάριο του 2018, ο 35χρονος, κάτοικος πόλης της Πελοποννήσου, ανήρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελία πώλησης ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου για το ποσό των 2.000 €. Την αγγελία είδε ο Βολιώτης που επικοινώνησε με τον άνδρα, ο οποίος του είπε ότι υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το αυτοκίνητο. Έτσι συμφώνησαν να του καταβάλει ως προκαταβολή μέσω τραπεζικής κατάθεσης 1.000 € και τα υπόλοιπα χρήματα θα του τα έδινε, όταν θα ολοκληρώνονταν η αγοραπωλησία και θα παραλάμβανε το όχημα. Ωστόσο, ο 35χρονος στη συνέχεια εξαφανίστηκε, διακόπτοντας κάθε επικοινωνία με τον 45χρονο από τον Βόλο, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και κατάθεσε μήνυση στην αστυνομία.

Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή νεαρό ρομ που κρίθηκε ένοχος για κλοπή. Ο κατηγορούμενος το μεσημέρι της 27ης Ιανουαρίου 2018 έκλεψε μοτοσικλέτα που η σταθμευμένη έξω από σπίτι στη Νέα Ιωνία.

Περισσότερα Εδω