Οι θυελλώδεις άνεμοι είναι κύριο χαρακτηριστικό από απόψε το βράδυ του καιρού. Από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο και από βόρειες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα οκτώ μποφόρ. Το αυτό θα ισχύσει και για αύριο Δευτέρα 25/10 και έως την Τρίτη το μεσημέρι, οπότε και θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν.

Αναλυτικότερα:

Τη Δευτέρα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου πιθανώς να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Μετεωρολόγος: Πάττυ Σπηλιωτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω