Η χαρά μετατράπηκε σε πένθος για ένα ζευγάρι στο Βόλο, όταν είδαν το δύο ημερών μωράκι τους να χάνει τη ζωή του. Η 23χρονη μητέρα του βρέφους είχε νοσήσει με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της κύησης, με τους γιατρούς να την καθησυχάζουν ότι αυτό δεν θα είχε αντίκτυπο στο έμβρυο. Το μωράκι γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου και ήδη από τις πρώτες ώρες οι επιπλοκές έκαναν την εμφάνισή τους.Συναγερμός σήμανε στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου του Βόλου, με το μωράκι να μεταφέρεται εσπευσμένα με μονάδα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και απεβίωσε μετά από λίγες ώρες.

Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίζεται οτι μιλώντας με τους γιατρούς, τον ενημέρωσαν οτι υπάρχει μία λοίμωξη, και πιθανά το έμβρυο να αποβιώσει, όπως και τελικά έγινε. «Πήραν κατευθείαν το μωρό και το έστειλαν στη Λάρισα. Με είχαν ενημερώσει για κάποια προβλήματα, γι’ αυτή τη λοίμωξη που είχε, μου είπαν ότι το παιδί υπάρχει πιθανότητα να αποβιώσει και την Παρασκευή με ενημέρωσαν ότι το παιδί κατέληξε» δήλωσε ο πατέρας.

Πρόκειται για το δεύτερο παιδί της οικογένειας και το πρώτο παιδί είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, αλλά επέζησε. Γιατροί του “Αχιλλοπουλείου” αναφέρουν οτι ο θάνατος του βρέφους δεν προκύπτει οτι σχετίζεται από τη νόσηση της μητέρας από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά οφείλεται πιθανότατα σε συγγενές πρόβλημα εκ γενετείς, που σχετίζεται με το αναπνευστικό του σύστημα.

Τι έδειξε η νεκροψία

Η νεκροψία και νεκροτομή που έγινε από την Ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας δεν έδειξε κανένα εύρημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο του βρέφους. Αμέσως παραγγέλθηκαν μακροσκοπικές εξετάσεις, ενώ υπάρχουν ενδείξεις οτι ο θάνατός του προήλθε από υπαραχνοειδή αιμορραγία του εγκεφάλου, γεγονός που θα αποδειχθεί -αν ισχύει- από τη συμπληρωματική εξέταση.

Χθες, στο διαδημοτικό Κοιμητήριο “Κούκος” στον Βόλο, έγινε η κηδεία του βρέφους σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Περισσότερα Εδω