Μοιράσου το αρθρο!

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Γεωγαντά είχε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, διασφαλίζονται σε πρώτη φάση κονδύλια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις λιμνοδεξαμενές της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, ώστε να καταστούν λειτουργικές.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα, αναγκαία για τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, έργα ήταν μεταξύ των βασικών αιτημάτων, που έθεσαν οι δήμαρχοι των δύο νησιών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, κατά την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για άμεση εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τις παρεμβάσεις στις δύο λιμνοδεξαμενές.

Ο υπουργός κ. Γεωργαντάς σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη, εξασφάλισαν ήδη τους πόρους, οι οποίοι θα αποδοθούν στους δήμους Σκοπέλου και Αλοννήσου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ενημέρωσε στη χθεσινή συνάντηση τον βουλευτή Μαγνησίας.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για δύο απολύτως αναγκαία έργα για τα νησιά, για τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να είναι ακόμη λειτουργικά.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, κ. Μπουκώρος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξασφαλιστούν και οι πόροι για την κατασκευή του αγωγού διανομής της λιμνοδεξαμενής του Αλμυρού.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. πρόσθεσε ότι αποδεικνύεται πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μαγνησία δεν ήταν για δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίες, αλλά ήδη προωθείται με πρωτόγνωρους ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των έργων που έθεσαν οι δήμαρχοι της Μαγνησίας στον πρωθυπουργό.

Τέλος, ο βουλευτής ευχαρίστησε θερμά για την άμεση ανταπόκριση τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι τα προβλήματα που ετέθησαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μαγνησία θα βρουν τον δρόμο της επίλυσης συντομότερα από όσο αναμένουν και οι πλέον αισιόδοξοι.

Για τα υπόλοιπα θέματα της χθεσινής συνάντησης θα ακολουθήσουν επόμενες ανακοινώσεις.

Περισσότερα Εδω