Πετυχημένη ήταν η πρόβα τζενεράλε της εθνικής ομάδας με την Ονδούρα πριν το ματς με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε στην Τούμπα με 2-1 με δύο τέρματα του Παυλίδη.

Το σκορ στην Τούμπα άνοιξε στο 14ο λεπτό, όταν από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή η μπάλα έφτασε με ταχύτητα στον Φορτούνη που μπήκε από δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο επερχόμενος Παυλίδης πλάσαρε με χαρακτηριστική άνεση και στιλ με το αριστερό.

Ακολούθησε ένα δίλεπτο (19΄-20΄) στο οποίο ο Τζόλης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη δεύτερη όταν από πάσα του Γιακουμάκη βρέθηκε απέναντι στην εστία και από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Στο 31΄ ο Μάνταλος επιχείρησε εκτός περιοχής το αριστερό διαγώνιο συρτό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Τζόλης έχασε νέα ευκαιρία.

Η Ονδούρα είχε ευκαιρία στο 37΄ με την κεφαλιά του Μπένγκτσον να καταλήγει στα χέρια του Διούδη και ισοφάρισε στο 40΄: από εκτέλεση φάουλ του Φλόρες η μπάλα βρίσκει στα σώματα, ο Ροντρίγκες σούταρε εκ νέου, η μπάλα βρήκε στον Μαυροπάνο και κατέληξε στα δίχτυα.

Η εθνική ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ στο 59’ πάλι με τον Παυλίδη, που εκμεταλλεύτηκε τη ζυγισμένη σέντρα του Μασούρα και νίκησε με κεφαλιά τον Μενίγιαρ για το 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας πλάσαρε κι ο Άλβαρες έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, για να χάσει την ευκαιρία για ισοάριση η Ονδούρα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με την κεφαλιά του Φιγκερόα να φεύγει άουτ, κι ενώ στο 85΄ φιλόδοξο σουτ του Τόρο είχε την ίδια τύχη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ουρς Σνάιντερ (Ελβετία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σβάρνας, Τζόλης – Μεχία, Φιγκερόα

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Διούδης, Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος (77΄ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μάνταλος (83΄ Μπακασέτας), Φορτούνης (46΄ Λημνιός), Τζόλης (46΄ Μασούρας), Γιακουμάκης (46΄ Δουβίκας), Παυλίδης (62΄ Γιαννούλης).

ΟΝΔΟΥΡΑ (Φαμπιάν Κόιτο): Μενίγιαρ, Νούνιες (46΄ Κ. Λόπες), Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρες, Μεχία (65΄ Τόρο), Ακόστα (65΄ Α. Λόπες), Φλόρες, Μπένγκστον (66΄ Μόγια), Έλις, Άβιλα.

Περισσότερα Εδω