Η αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών βασίζεται στο γεγονός ότι κατοχυρώνει τη γονεϊκότητα σε άτομα του ίδιου φύλου, αποκλείοντας έτσι από το παιδί το δικαίωμα στην πατρότητα ή μητρότητα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, το νομοσχέδιο αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα εμπορευματοποίησης της διαδικασίας απόκτησης παιδιών μέσω είτε των ιδιωτικών υιοθεσιών παιδιών από το εξωτερικό, είτε μέσω της τεκνοποίησης με εμπορική παρένθετη μητέρα, που αποτελεί ακραία μορφή εμπορευματοποίησης γυναικείου σώματος.

Η κυβέρνηση, επισήμανε, επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να υποβοηθήσει την τεράστια κερδοφορία στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στοχεύοντας και σε πελατεία ακόμα και από το εξωτερικό.

Υπενθύμισε την «ταρίφα» των 20.000 που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 για την παρένθετη μητέρα, ενώ κατήργησε ακόμα και τον περιορισμό για το πόσες φορές μπορεί μια γυναίκα να κυοφορήσει σε αυτό το πλαίσιο. Την ίδια ώρα, οι ιδιωτικές μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής παίζουν τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στα ζευγάρια και τις παρένθετες μητέρες.

Ακόμα, η ΝΔ κατάργησε την προϋπόθεση η παρένθετη μητέρα να κατοικεί στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκμετάλλευση μεταναστριών και άλλων ευάλωτων ομάδων, όπως άνεργες γυναίκες, νέες φοιτήτριες, Ρομά.

Την ίδια ώρα, τα ζευγάρια των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ έξω από μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής λόγω του τεράστιου κόστους, άρα επί της ουσίας θεσμοθετείται το «δικαίωμα» πλούσιων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά.

Όπως τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης, η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή θα έπρεπε να γίνεται αποκλειστικά σε σύγχρονα δημόσια νοσοκομεία, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και με κάλυψη του κόστους από το κράτος, ώστε να μην αποτελεί η διαδικασία εμπόριο ελπίδας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω