Περισσότεροι από 5.170.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 49% του γενικού πληθυσμού και στο 58% επί του ενήλικου, ανέφερε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα.

Με μία δόση τουλάχιστον, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 5.705.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 54,3% του γενικού πληθυσμού και στο 63,7% επί του ενήλικου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την 3η δόση διευκρινίζοντας πως τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

H Επιτροπή, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, θα κινηθεί όπως και σε άλλες χώρες σε τρεις άξονες: ανάλογα με την ηλικία, τους ανοσοκατεσταλμένους και τον χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός.

«Σε κάθε περίπτωση, τέλη μήνα αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Επιτροπή το αποφασίσει, θα είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε», τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ1

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω