Το 70,8% επί του γενικού πληθυσμού, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του στη χώρα μας ενημέρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και την εξέλιξη της πανδημίας. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 70,7%. Για την παραλαβή από τη χώρα μας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο 474.000 δόσεων του εμβολίου Νovavax, ανέφερε ότι η πρώτη παράδοση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, 168.000 δόσεις, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η ημέρα από την εταιρεία για να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πιστοποιητικά νόσησης και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι “Όσοι έχουν νοσήσει δεύτερη φορά δεν μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί στο μεσοδιάστημα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν εάν δεν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται ως ανεμβολίαστοι”, απάντησε πως “αφορά λίγο κόσμο αλλά το θέμα θα συζητηθεί αύριο στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις έως την Τετάρτη τι ακριβώς θα γίνει με αυτά τα πιστοποιητικά επανανόσησης.

Σε σχέση με τα αριθμητικά στοιχεία της αναμνηστικής δόσης ενημέρωσε πως οι δικαιούχοι είναι 5.825.000, ποσοστό 77,8% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.160.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 88,5% των δικαιούχων και ακόμη 120.000, έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους ποσοστό 2,1%. Συνολικά δηλαδή το 90,6%.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω