“Σήμερα ξεπεράσαμε τα 4 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα περισσότεροι από 4.010.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 38,2% του γενικού πληθυσμού και στο 45% επί του ενήλικου πληθυσμού”, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους συμπληρώνοντας ότι με μια δόση τουλάχιστον έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 5 εκατομμύρια συμπολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 47,7% του γενικού πληθυσμού και στο 56% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου ξεκινά από την Κρήτη επιμέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα ώστε να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με δημοτικούς παράγοντες που ενημερώνουν τους κατοίκους και ακολούθως κινητά συνεργεία τη επιχείρησης “Ελευθερία” θα βγουν για να καλύψουν τις περιοχές αυτές σε συγκεκριμένες μέρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού από όλα τα εμβόλια και στην συντριπτική πλειονότητα της χώρας μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού με Johnson & Johnson και Moderna για την επόμενη μέρα και με Pfizer μέσα σε 3 μέρες.

Τις τελευταίες 7 μέρες περισσότεροι από 200.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ μέχρι τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, περισσότεροι από 36.000 πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, με την πλειοψηφία τους να είναι στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους προσθέτοντας ότι αναρτήθηκε σήμερα στο emvolio.gov.gr η πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον των ατόμων με σοβαρή αναπηρία.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών, δηλαδή για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/2006, η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 13/7 θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνονται τα ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων.

Πηγή: ΕΡΤ1

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω