Νοτιάδες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη – αναλυτή καιρού Φάνη Χατζηγρίβα.

Τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για να ακολουθήσει κακοκαιρία, ακόμη και χιόνια, έως τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε την πρόγνωσή του: «Θα σαρώσουν οι νοτιάδες την νέα εβδομάδα! Στροφή των ανέμων τη νέα εβδομάδα, και από την Δευτέρα 16.01.2023 σε νότιους, νότιο δυτικούς θυελλώδεις, μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και καταιγίδες με έμφαση τη δυτική χώρα, Ιόνιο, Ήπειρο και πιο τοπικά και διάσπαρτα σε τμήματα της Μακεδονίας, και πιθανώς ανατολικών νησιωτικων τμημάτων.

Δεν αποκλείουμε και κάποια πολύ τοπικά φαινόμενα στο εσωτερικό, και πέριξ ανατολικών τμημάτων της Πίνδου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει και πιθανώς θα ξεπεράσει ακόμη και τους 18 με 20 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας, αλλά και του εσωτερικού κορμού, με αισθητά χαμηλότερες μέγιστες στα δυτικά.

Σε γενικές γραμμές όμως ακόμη και οι ελάχιστες το πρωί θα βρίσκονται σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Αυτό το μοτίβο θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο περίπου 21.01.2023 όπου και υπάρξουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά και στο σύνολο της χώρας αρκετές βροχές και καταιγίδες, με αρκετά μάλιστα πυκνά χιόνια στα ορεινά κυρίως προς την Κυριακή.

Η σκόνη λένε φέρνει χιόνια, και απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξει επιβεβαίωση των προγνωστικών στοιχείων που θέλει τη χώρα μας να μπαίνει στην πορεία σε ιδιαίτερα ψυχρό μοτίβο με χιονοπτώσεις πιθανώς ακόμη και σε πεδινά τμήματα, και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτή η κατάσταση πιθανώς θα κρατήσει ακόμη και τις 5 πρώτες τουλάχιστον ημέρες του Φλεβάρη.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω