Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξε η οικογένεια του Βολιώτη βιομήχανου Κώστα Λούλη και έγινε «ανάδοχος» γνώσης και ζωής για 12χρονη μαθήτρια από τη Σούρπη. Χάρη στη γενναιοδωρία και το μεγαλείο ψυχής του πλειοψηφούντος δημοτικού συμβούλου Βόλου πλέον η 12χρονη μαθήτρια μπορεί να ξεκινήσει ένα σημαντικό ταξίδι μόρφωσης, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε την ευκαιρία να «γευτεί», καθώς η οικογένειά της δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίζει τη διαμονή της στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα ευφυέστατο κορίτσι το οποίο ήθελε να φοιτήσει στο Κολέγιο Αθηνών. Εδώ και αρκετά χρόνια όμως το Κολέγιο Αθηνών δεν διαθέτει οικοτροφείο για να στεγάζει τους μαθητές που έρχονται για σπουδές από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ευτυχής συγκυρία για τη 12χρονη αποτέλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Κολεγίου Αθηνών διατηρεί χρόνια φιλία με τον Βολιώτη βιομήχανο Κώστα Λούλη. Τον ενημέρωσε αμέσως ότι μία μαθήτρια από τη Σούρπη ενδιαφέρεται να σπουδάσει στο Κολέγιο, δεν έχει όμως τη δυνατότητα να καλύπτει ιδίους πόρους τα έξοδα στέγασης.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Λούλης, όπως αποκάλυψε χθες στην ΤRT μιλώντας στον Σωτήρη Πολύζο, αποφάσισε η οικογένειά του να «ανοίξει» τις πόρτες της «καρδιάς» φιλοξενώντας τη 12χρονη για όσα χρόνια διαρκούν οι σπουδές της. Ετσι η οικογένεια Λούλη έγινε η πρώτη ανάδοχη οικογένεια σπουδαστή του Κολεγίου Αθηνών.

«Ήταν ένα δώρο Θεού για εμάς. Μαζί με τα τρία μου μικρά παιδιά θα μεγαλώσει και το κοριτσάκι και θα έχει την ευκαιρία να μορφωθεί όπως αξίζει σε κάθε νέο άνθρωπο που έχει όρεξη να σπουδάσει», επισήμανε συγκινημένος ο κ. Λούλης για την απόφαση που έλαβε. «Είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα παιδί αξιαγάπητο που μας έχει καταπλήξει όλους» συνέχισε ο ίδιος αναφερόμενος στη 12χρονη που πλέον ζει μαζί με την οικογένεια του Βολιώτη βιομηχάνου στην Αθήνα και παρακολουθεί απρόσκοπτα τα μαθήματα στο νέο της σχολείο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Περισσότερα Εδω