Μετανιωμένος και διατεθειμένος να αποζημιώσει τα θύματά του για τα χρήματα που τους πήρε εμφανίστηκε χθες ο 26χρονος που κατηγορείται για ληστείες και για κλοπές. Πρόκειται για τον δράστη των δύο ληστειών που σημειώθηκαν στις 20 Ιουλίου. Ο 26χρονος χθες τη νύχτα παραβίασε με άγνωστο αιχμηρό αντικείμενο την πόρτα ενός μπαρ στην περιοχή της Αγριάς, ιδιοκτησίας ενός 33χρονου, και έκλεψε από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 150 ευρώ. Στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκε να εισέλθει σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Βόλο ωστόσο για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσε τη διάρρηξη. Συνέχισε όμως τη δράση του παραβιάζοντας τεχνικό γραφείο στον Βόλο, που ανήκει σε 33χρονο και έκλεψε 200 ευρώ. Ο 26χρονος αναζητήθηκε από την αστυνομία, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για τον δράστη των δύο ληστειών σε περίπτερο και μίνι μάρκετ. Ο 26χρονος αρχικά «χτύπησε» γύρω στη 1.30 το μεσημέρι κατάστημα ψιλικών στη Ν. Ιωνία και με την απειλή σουγιά άρπαξε από την ιδιοκτήτριά του τις εισπράξεις.

Ο 26χρονος έκανε κίνηση και έβγαλε σουγιά με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια να τρομοκρατηθεί και να του παραδώσει την είσπραξη, που ήταν περίπου 400 ευρώ. Αμέσως, εκείνος βγήκε από το κατάστημα με τα χρήματα στην τσέπη, επιβιβάστηκε στο κλεμμένο δίκυκλο και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Γύρω στις 5.50 το απόγευμα της ίδιας ημέρας εισήλθε σε κατάστημα μίνι μάρκετ, στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων και επιτέθηκε στην 50χρονη υπάλληλο, την έσπρωξε και απέσπασε 50 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές για βοήθεια και ο 26χρονος δράστης, που πάλι δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, το έβαλε στα πόδια πεζός. Όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός είχε στην κατοχή του δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας ενός 43χρονου, η οποία είχε κλαπεί από την πυλωτή του σπιτιού του, κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 12-07-2021. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη για ληστεία κατά συρροή και για κλοπή, απλή και δια της μεθόδου της διάρρηξης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οδηγήθηκε στον ανακριτή αλλά πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
Στο μεταξύ δίωξη για κλοπή με τη μέθοδο της διάρρηξης ασκήθηκε από τον εισαγγελέα και σε βάρος ενός 23χρονου Ρομά που συνελήφθη. Ο νεαρός κατηγορείται ότι διέρρηξε σπίτι στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και συνελήφθη μετά από μόλις μία ώρα. Αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 11 Οκτωβρίου.

Περισσότερα Εδω