Στον θάνατο των  τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια στην Πάτρα, ερευνώνται όλες οι εκδοχές από ιατρικής, ιατροδικαστικής και αστυνομικής πλευράς , επισημάνθηκε στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”. “Ακόμη και αυτή της εγκληματικής ενέργειας παρότι αδιανόητη” είπε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, “αυτός είναι και ο λόγος που μπήκε και το τμήμα ανθρωποκτονιών στην υπόθεση” επεσήμανε. ” Ο χρόνος για την ιατροδικαστική έρευνα είναι σύμμαχος. Όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πρέπει να είναι διπλοτσεκαρισμένα και απόλυτα αξιόπιστα” επεσήμανε η ιατροδικαστής Άννα Ράζου και τόνισε “Τα σενάρια είναι πολλά. Να μην κάνουμε εικασίες και να εμπιστευόμαστε την επιστήμη”. Η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας  σημείωσε “Παραμένει άλυτο μυστήριο για τους γιατρούς το πως χάθηκαν τα παιδιά”

“Προχωρά η ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια σύνδεση στους θανάτους των τριών παιδιών με διερεύνηση περαιτέρω στοιχείων στο θάνατο του τελευταίου και του πρώτου παιδιού” επεσήμανε η ιατροδικαστής Άννα Ράζου.

Όπως τόνισε η κα Ράζου “οι απαντήσεις που θα δοθούν είναι πολύ σημαντικές και για την οικογένεια και για όλους εμάς που έχουμε συγκλονιστεί από αυτή την ιστορία”

“Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κοινή συγγενής ανωμαλία μεταξύ των τριών κοριτσιών που να συνδέει τους θανάτους τους” σημείωσε.

“Παραμένει άλυτο μυστήριο για τους γιατρούς το πως χάθηκαν τα τρία παιδιά” σημείωσε η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας ” θα διαφωτίσει την έρευνα η κατάθεση των γιατρών από διαφορετικά νοσοκομεία γιατί η δικαιοσύνη θα μπορέσει να ψηλαφίσει κοινές λεπτομέρειες και να προσανατολίσει και την έρευνα” Πάντως επεσήμανε πως και στις τρεις περιπτώσεις έως τώρα “έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους“.

Όπως είπε “η μηνυτήρια αναφορά για την περίπτωση της Μαλένας έχει τεθεί στο αρχείο, άρα επισήμως η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει ιατρικό λάθος και την ίδια εικόνα έχουμε για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, τουλάχιστον όσον αφορά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους γονείς των κοριτσιών. “Η άποψη είναι κοινή ότι έγινε ό,τι καλύτερο από τους γιατρούς”

“Το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας διερευνά με πολύ μεγάλη προσοχή την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών” τόνισε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος . “Εάν αποδειχθεί ότι έχουμε δολοφονία και των τριών παιδιών τότε θα είναι το έγκλημα του αιώνα και θα συγκλονίσει όλο τον κόσμο” επεσήμανε

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω