«Οι προκλήσεις για τον Ελληνισμό στο υπάρχον γεωστρατηγικό περιβάλλον» αναπτύχθηκαν σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Ομιλητές ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης (τέως Αρχηγός Εθνικής Φρουράς, επίτιμος διοικητή 1ης Στρατιάς) και ο δρ. Ιωσήφ Δεμερτζής (διευθυντής Έρευνας και Ανάλυσης Strategy International SI Ltd).

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο τελευταίος δήλωσε «η αξία της γεωστρατηγικής ήταν πάντοτε διαχρονική. Τη σημερινή εποχή βρίσκουμε την πατρίδα μας να παλεύει με πάρα πολλές δυσκολίες. Οι γεωστρατηγικές αποφασίσεις που καλείται να πάρει είναι σε συνάρτηση με άλλους δυνατούς πολιτικούς παίκτες, οι οποίοι πιθανότατα έχουν διαφορετικά συμφέροντα απ’ αυτήν. Ως Έλληνες θέλουμε από τη μία να βελτιστοποιήσουμε τις αποφάσεις που θα πάρουμε κι από την άλλη να αναζητήσουμε τα εργαλεία εκείνα που θα μας επιτρέψουν να εξασκήσουμε την γεωστρατηγική καλύτερα. Ένα από τα εργαλεία είναι το διαδίκτυο, τα ευρυζωνικά δίκτυα μετάδοσης».

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας Λάρισας «Λάρισα πόλη που μαθαίνει».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω