Για την καλή της φίλη Χρύσα Σπηλιώτη που έφυγε άδικα από τη ζωή στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και για το πως βοήθησε το #metoo τη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία μίλησε η ηθοποιός Αννέτα Παπαθανασίου στη δημοσιογράφο Σίσσυ Στρέμπα και το περιοδικό Marie Claire.

«Πιστεύω ότι το #metoo ότι είναι ό,τι πιο θετικό έχει συμβεί το 2021. Γινόντουσαν και πριν κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά για κάποιο λόγο τότε δεν τα συζητάγαμε και η κάθε μια το πέρναγε και το πολέμαγε μόνη της. Ναι, είχα κι εγώ εμπειρίες άσχημες και θυμάμαι να αντιδρώ βίαια ή να φεύγω τρομαγμένη και να ντρέπομαι να το πω σαν να είχα κάνει εγώ κάτι κακό. Είναι πολύ σημαντικό ότι τώρα πια μιλάνε οι γυναίκες και τις ακούνε!» δηλώνει η Αννέτα Παπαθανασίου.

«Πιστεύω ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες στο μέλλον. Θα σκεφτεί κάποιος δυο φορές πριν επιχειρήσει να πιέσει μια γυναίκα να κάνει κάτι με τη βία ενώ εκείνη δεν θέλει. Τώρα που βλέπει την έντονη αντίδραση των γυναικών που φωνάζουν και φθάνουν μέχρι τα δικαστήρια, ελπίζω ότι θα δειλιάσει και δεν θα τολμήσει. Τουλάχιστον αυτό ελπίζω. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να μην έχω κάποια αισιοδοξία για το μέλλον» συμπληρώνει παρακάτω.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Αννέτα Παπαθανασίου απαντά και για τον άδικο χαμό της στενής της φίλης, Χρύσας Σπηλιώτη, τον Ιούλιο του 2018 στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί για πρώτη φορά το 1988 στην παιδική σειρά της ΕΤ1, «Φώτα, παρακαλώ».

«Για την Χρύσα δεν μπορώ να μιλάω. Μου λείπει και την σκέφτομαι συνέχεια. Ειδικά τώρα που γίνεται η δίκη για το Μάτι. Η Χρύσα έλεγε πάντα ότι θα φύγει από τη ζωή σχετικά νωρίς και μετά από ένα μεγάλο ατύχημα. Της το είχε πει μια τσιγγάνα. Την κορόιδευα και τώρα σκεφτόμουνα ότι το είχε σχεδόν προβλέψει» αποκαλύπτει η Αννέτα Παπαθανασίου και σοκάρει.

«Στο σπίτι μου έχω μια μεγάλη φωτογραφία που είμαστε οι δυο μας από το έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» και δίπλα ένα ταμπλό με τις κριτικές. «Ποιος ανακάλυψε τα… ταλέντα», έλεγε μια κριτική. Τοτε ήμασταν συγκάτοικοι και το έργο το ήξερα φράση- φράση. Άπειρες ήταν οι συζητήσεις μας. Ναι, αυτό μου λείπει, οι πολύωρες κουβέντες μας» καταλήγει η ηθοποιός.

Περισσότερα Εδω